Evenimentul Zilei > Justitie > Șef de Fisc din Oradea, reținut după ce a primit șpagă mai multe canapele și saltele
Șef de Fisc din Oradea, reținut după ce a primit șpagă mai multe canapele și saltele

Șef de Fisc din Oradea, reținut după ce a primit șpagă mai multe canapele și saltele

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciului Teritorial Oradea l-au reținut pentru 24 de ore pe Soos Istvan, șef Birou Colectare și Executare Silită Persoane Juridice în cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Satu-Mare, el fiind acuzat de complicitate la luare de mită în formă continuată și spălare de bani.

În perioada noiembrie-decembrie 2013, respectiv luna martie 2014, Soos Istvan, în calitate sa de șef Birou Colectare și Executare Silită Persoane Juridice în cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Satu-Mare, în urma unei înțelegeri prealabile cu șeful său, Ioan Mircea Ardelean, a pretins de la un agent economic, în numele acestuia din urmă, mai multe obiecte de mobilier (canapele fixe și extensibile, pat dormitor, saltele, perne etc.), în vederea mobilării a 4 locuințe ce aparțineau celor doi inculpați sau unor rude ale acestora.

A „uitat” să plătească

Aceste bunuri, în valoare totală de aprox. 12.500 lei, au fost livrate de firma respectivă la adresele indicate de Soos Istvan, fără a fi achitate de beneficiari. În schimbul acestui folos patrimonial, Soos Istvan i-a dat de înțeles reprezentantului societății comerciale respective, că șeful său, va proteja activitatea firmei, cu ocazia derulării unor controale fiscale desfășurate de către inspectorii fiscali din cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Satu-Mare, în perioada noiembrie-decembrie 2013.

Pentru a disimula primirea bunurilor respective, cu titlu de mită, inculpatul Soos Istvan i-a dispus agentului economic să întocmească o factură către firma unei rude,  care nu a fost înregistrată în contabilitatea societății respective și nici nu a fost achitată până în prezent. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații – Direcția Județeană Satu-Mare. Lui Soos Istvan i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând a fi prezentat, la data de 13 ianuarie 2015, la Tribunalul Bihor, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: