Evenimentul Zilei > Politica > UPDATE. Ședință capitală în PNL. S-a decis soarta fostului președinte Ludovic Orban
UPDATE. Ședință capitală în PNL. S-a decis soarta fostului președinte Ludovic Orban

UPDATE. Ședință capitală în PNL. S-a decis soarta fostului președinte Ludovic Orban

Liberalii intră în ședință. Biroul Executiv al partidului se reuneşte vineri de la ora 11.00 pentru a stabili stadiul negocierilor cu PSD şi nu în ultimul rând pentru demiterea fostului președinte PNL, Ludovic Orban.

UPDATE:

Fostul președinte al PNL, Ludovic Orban, a fost exclus vineri din partid, precizează surse politice.

La ședință au fost prezenți 35 de membri ai Biroului Politic PNL dintre care 31 au votat pentru excludere. S-au înregistrat două voturi împotrivă și două voturi nule.

Dan Vîlceanu i-a transmis lui Ludovic Orban că trebuia să fie exclus mai demult: „Aţi încălcat statutul şi codul etic. În integralitate, codul mai ales. Trebuia să fiţi exclus mai demult. V-aţi făcut colegii slugi. Aveţi o obsesie”.

Sursa foto: EEC-Razvan Valcaneantu

„Ar trebui să le fie rușine”

Ludovic Orban a declarat că acum este liber după ce a făcut 31 de ani politică liberală.

„Ar trebui sa le fie rușine și când sa plimba pe stradă, sa stea cu ochii în pământ și să-și ceara scuze pâna la sfârșitul carierei politice care ar putea să fie scurtă pentru minciuna repetată, bătaia de joc.

Klaus Iohannis ar trebui sa-si ceara scuze pentru încrederea pe care romanii i-au acordat-o. Nu e o întâmplare, Iohannis a intervenit in mod nedemocratic si neconstitutional pentru a ma schimba din functia de presedinte PNL pentru ca eu nu acceptam o coalitie cu PSD.

Iohannis și cu slugile lui din PNL aduc PSD la putere după ce au promis că scapă țara de PSD. Decizia de azi mă face liber să reprezint oamenii liberi.

Sunt liber să creez o construcție politică sănătoasă care să ofere din nou speranță României, după ce speranțele a milioane de români au fost năruite de ticăloșia și lipsa de onoare a celor care mi-au fost colegi. Sunt liber să construiesc cu toți colegii mei care au libertate, onoare și respectă față de cetățeni un proiect cu adevărat liberal”, a afirmat Ludovic Orban, imediat după excludere.

 


Știre inițială:

El a fost invitat să dea explicaţii despre atacurile la adresa partidului, mulți dintre liberali, printre care și președintele PNL, Florin Cîțu, solicitând excluderea sa din partid.

Orban față în față cu excluderea din partid

În ultima perioadă, Orban a lansat mai multe atacuri în spațiul public la adresa echipei lui Florin Cîțu, cât și la adresa președintelui Klaus Iohannnis. Mai mult el a insistat ca liberalii să nu să se alieze cu PSD în opinia sa singura soluție viabilă fiind un guvern de coaliție de centru-dreapta, alături de USR și UDMR.

Orban a precizat că va merge la şedinţa de astăzi pentru a cere demisia lui Florin Cîţu. Dacă va forța nota, este aşteptat un vot pentru excluderea lui Ludovic Orban.

El a precizat, zilele trecute că nu îşi doreşte să plece din partid. „Eu nu vreau să plec, eu mi-am petrecut 31 de ani în mişcarea liberală. Problema e că nu mai pot fi părtaş la ceea ce se întâmplă şi la deciziile acestei conduceri rupte de realitate”, a declarat el.

„Dacă această conducere nelegitimă care practic a ocupat PNL și face de râs PNL în fiecare zi, dacă această conducere va face Guvern cu PSD drumurile noastre se despart”, a mai spus Orban.

Cu toate acestea, indiferent dacă va fi exclus din PNL sau îşi va da singur demisia, proiectul politic pe care îl pregăteşte Ludovic Orban, alături de fidelii săi din  partid, continuă. Noul său partid, Forța Liberală esgte deja pregătit să intre în lupta politică.

Nu în ultimul rând în ședința de vineri PNL va discuta pe lângă stadiul negocierilor pentru guvern cu Partidul Social Democrat şi despre situaţiile de la TVR şi Radio România, instituţii unde în zilele următoare vor fi audieri pentru candidaţii la Consiliile de Administraţie, apoi vor fi aleşi şi noii şefi.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.