Sedentarul de la birou care dansează la înălţime, pe o bandă de 2,5 cm I GALERIE FOTO IMPRESIONANTĂ

Sedentarul de la birou care dansează la înălţime, pe o bandă de 2,5 cm I GALERIE FOTO IMPRESIONANTĂ

De mai bine de 10 ani, Flaviu Cernescu îşi sfidează condiţia umană şi îşi ia doze mari de adrenalină păşind pe chingi late de câţiva centimetri, aşezate peste hăuri, avene sau între poduri, conştient că dacă ar cădea s-ar face bucăţi.

Deşi este un angajat sedentar de birou, programator la o multinaţională din Timişoara, Flaviu Cernescu este unul dintre cei mai buni slakelineri (sport extrem) din ţară, devenind vedetă în presa internaţională. Celebritatea i-a adus-o o sesiune de slackline pe ”pâlnia” lacului de acumulare Iovanu din Gorj. Fotografiile realizate aici au fost preluate de o agenție din Londra, Barcroft Media, care le-a promovat în mai multe publicații internaționale de notorietate (Daily Mail, Tlepegraph etc). Slackline-ul este un sport extrem care presupune traversarea unei distanțe, la înălțime, pășind pe o chingă de 2,5 centimetri lățime. ”Marea presiune era să nu fiu prins” Flaviu Cernescu povestește că s-a apucat de slackline la 20 de ani și că de atunci a avut parte de diverse accidentări – de la fracturi la entorse și diverse julituri, dar că în ciuda acestora nu a abandonat. Până la urmă acest sport nu este deloc ușor. Își amintește și acum de cea mai urâtă rană la slack-line, o arsură de gradul II, dobândită în urma unei căzături necontrolate în coardă. ”Am tras o lună pentru ea”, povestește tânărul.  În timpul exercițiilor și-a mai ciobit un dinte și nu a văzut trei zile, după ce și-a plesnit, din greșeală, ochiul. Îi place să meargă e monociclu. Și pe Iovanu, mai întâi, când a fost în recunoaștere, s-a plimbat pe marginea ”pâlniei” barajului cu roata.  ”Traversarea barajului nu a fost cea mai dificilă sesiune de slackline din viața mea. Pâlnia avea o adâncime de 60 de metri. A fost însă cea mai interesantă, pentru că pâlnia respectivă are un ecou aparte, îți auzi cumva respirația acolo, iar percepția vine de pe alte planuri, nu numai pe cel vizual. Oricum,  marea mea frică în timp ce înaintam pe chingă, era să nu fiu prins”, ne-a declarat Flaviu Cernescu. Traversarea ”pâlniei” barajului a durat un minut, după care a fost repetată de câteva ori.

Antrenament zilnic

Ca să facă performanță, Flaviu Cernescu se antrenează în fiecare zi cel puțin două ore.  Face fitness și jonglerie pe monociclu, iarna.  ”Merg într-o sală de fitness unde fac exercițiile mele, fac cu totul altceva decât ceilalți”, spune sportivul. Vara,  poate ieși în aer liber și face inclusive slackline. Week-end-urile sunt rezervate pentru high-line-uri, adică slackline la înălțime.  ”De obicei dacă merg să mă ”distrez” pe un turn, stau urcat toată ziua. Nici nu știu dacă e antrenament sau altceva”, ne-a explicat tânărul. Antrenamentul  intensiv a fost cu folos. Flaviu Cernescu s-a plimbat deasupra celor mai mari două avene din Apuseni, Gemănata și Borțig, adânci cât niște blocuri mai mari de 10 etaje.

Ne puteți urmări și pe Google News

Zonele industriale, în preferințele slakelinerilor

Împreună cu un prieten care face film, în toamna anului trecut Flaviu Cernescu s-a gândit să promoveze ca destinație pentru sporturi extreme orașul cărășean Anina. Slakelinerul este din Bocșa, iar orașuș apropiat, cu mina dezafectată și blocurile sale părăsite, plus relieful senzațional, I s-au părut demne de a fi luate în seamă. ”Am căutat locații pentru slackline, toate zonele industriale au potențial de așa ceva, iar la Anina vreau să vadă lumea că se mai poate face și ceva interesant”, spune tânărul. (Sursă foto: Facebook; Sursă video: Teofil Jonathan) <iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/IEuw7FW0Kuc?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> <iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/rneJU-DishQ?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>