Securitatea a fost reîncărcată sub masca SRI? DEZVĂLUIRI GRELE despre METODELE DE LUCRU care distrug Justiţia şi implicit societatea. Breaking news în România

Fostul membru al CSM, Toni Neacșu, a criticat protocolul încheiat între Inspecția Judiciară și SRI, acuzând că raportările SRI-ului legate de magistrați arată ca și ei erau filați.

Toni Neacșu a publicat un text pe pagina de Facebook în care acuză SRI că a folosit metode folosite și de Securitate pentru a fila magistrați.

„Am ajuns mahalaua statului de drept. Suntem haznaua în care SRI își aruncă toate dejecțiile. Judecători și procurori lucrați pentru abateri disciplinare de către serviciul secret care are competențe legale doar în domeniul informațiilor privitoare la siguranța națională a României. Adică treaba aia cu spionii, cu atentatele, cu teroriștii. Dacă SRI se angajează să trimită Inspecției Judiciare date despre judecători și procurori care pot constitui abateri disciplinare (art. 3 alin. 2 din rușinea aceasta de Protocol) înseamnă că monitorizează judecătorii și procurorii, că-i lucrează informativ.30 de ani de democrație trâmbițată pentru a ajunge din nou o populație spionată din interior, de noua, dar la fel de rea ca vechea, Securitate. Scoateți si protocoalele anterioare.”, a spus Toni Neacșu.

„În 2009 Moldova a fost condamnată de Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CAUZA IORDACHI ŞI ALŢII c. MOLDOVEI) pentru legislația privind interceptarea convorbirilor telefonice în procesele penale.  Printre altele, CEDO a reținut că numărul mic de solicitari de emitere a mandatelor pentru interceptare respinse de către instanțele judecătorești, corelativ cu numărul mare de cereri formulate și admise, este o dovada suficientă că legislația națională nu asigură în realitate nici o garanție împotriva ingerințelor în drepturile individuale.

CEDO a reținut că în 3 ani au fost formulate 6.700 de cereri de interceptare din care au fost admise 99,24%. E vorba despre mandate emise de toate instanțele, atât pe siguranță națională cât și pentru uzul anchetelor penale obișnuite.

În România, potrivit datelor furnizate de ÎCCJ, au fost solicitate între 2009 și 2018 un număr de 26.000 de mandate numai pe siguranță națională, din care doar 2 au fost respinse. Aceasta înseamnă o rata de admitere de 99,993%

Potrivit datelor oferite de Comisia de control SRI din Parlament în perioada 2004-2016 instanțele au emis peste 300.000 de mandate de supraveghere tehnică potrivit procedurii comune, cifră care mie mi se pare mult mai mică decât o va demonstra realitatea statistică. Rata de respingere este aceeași, insignifiantă. România este, să zicem, de 10 ori mare decât Moldova.

Dacă ei au fost condamnați pentru cca 2.500 de mandate emise pe an ce notă ar trebui să ia România la examenul de democrație și respectare a liberăților pentru cca 30.000 de mandate emise pe an, fără nici un discernământ și fără nici o cenzură a judecătorilor?  E o întrebare retorică, desigur, doar trăim în singura țară din lumea asta unde supremația Constituției pălește față de realitatea protocoalelor.”, a mai spus Neacșu.

Declarația vine în contextul în care Inspecţia Judiciară a trimis la Consiliul Superior al Magistraturii protocolul de colaborare încheiat cu Serviciul Român de Informaţii.