NOI MĂSURI DE SECURITATE pentru festivalul ELECTRIC CASTLE

NOI MĂSURI DE SECURITATE pentru festivalul ELECTRIC CASTLE

Persoanele care vor merge la Electric Castle în acest an vor fi verificaţi cu detectorul de metale la intrarea în incinta castelului, iar maşinile vor fi controlate din punct de vedere pirotehnic.

Persoanele care vor merge la Electric Castle în acest an vor fi verificaţi cu detectorul de metale la intrarea în incinta castelului, iar maşinile vor fi controlate din punct de vedere pirotehnic, a anunţat miercuri şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj, Ciprian Miron, citează Agerpres.

Aceste măsuri sunt noi în istoria de cinci ani a festivalului, autorităţile spunând că, astfel, doresc să se asigure că evenimentul se va desfăşura în condiţii de siguranţă.  

”Avem 25-30 de mii de participanţi estimaţi pe fiecare zi. Este a cincea ediţie a festivalului şi, datorită condiţiilor de securitate pe care încercăm să le impunem, de acum înainte avem un control pirotehnic 24 de ore din 24, timp de cinci zile, cu poliţişti specializaţi, din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale al IPJ Cluj, sprijiniţi de către centrul chinologic Sibiu şi trei grupuri canine specializate. (...) Am vrut să facem festivalul mai sigur, nu avem niciun fel de informaţii vizavi de posibile atentate sau evenimente negative care s-ar putea produce”, a declarat şeful IPJ Cluj, într-o conferinţă de presă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Conform acestuia, toate maşinile şi mijloacele de transport vor intra prin-un singur loc, inclusiv cele de aprovizionare şi cele care vor aduce artiştii, fiind supuse şi unui control pirotehnic. La rândul lor, persoanele vor fi verificate cu detectorul de metale la intrarea la festival.

 

În perimetrul comunei Bonţida, unde are loc Electric Castle, vor exista, zilnic, 100 de poliţişti, 100 de jandarmi şi 50 de angajaţi ai ISU, cadre medicale şi voluntari care vor asigura urgenţele sau problemele medicale.

”Este un festival cunoscut, vin peste 100.000 de oameni în cele cinci zile ale evenimentului. Este o responsabilitate imensă şi pentru organizatori, dar şi pentru colegii din structurile MAI. Astfel vrem să transmitem participanţilor la festival măsurile pe care le-am luat pentru siguranţa lor”, a declarat prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Vuşcan.

Având în vedere numărul mare de oameni care vor participa, zilnic, la concertele şi evenimentele organizate în cadrul Electric Castle, şi organizatorii recomandă festivalierilor să folosească mijloacele de transport puse la dispoziţie de ei şi mai puţin maşinile personale. Pentru cei care doresc totuşi să vină cu autoturismul, se recomandă respectarea regulilor pe care organizatorii le-au stabilit împreună cu autorităţile pentru acces şi parcare.

”În ultimii cinci ani, EC a demonstrat că, în ciuda provocărilor legate de vreme sau de infrastructură, este un eveniment de succes care aduce o mulţime de beneficii judeţului. Se creează un context în care şi noi şi autorităţile lucrăm cu scopul promovării Clujului şi pentru a le arăta participanţilor la festival, dintre care mai mult de jumătate vin din afara oraşului, că există aici un eveniment bine organizat”, a spus Andi Vanca, directorul de comunicare al Electric Castle.

Potrivit şeful IPJ Cluj, la ediţia de anul trecut au fost înregistrate 19 cazuri de persoane care aveau asupra lor substanţe etnobotanice, fără alte evenimente mai grave. Festivalul Electric Castle va avea loc în acest an între 12 şi 16 iulie, timp în care vor urca pe scenele evenimentului peste 250 de artişti.