Secureanu scapă de control judiciar în Săptămâna Neagră

Secureanu scapă de control judiciar în Săptămâna Neagră

Fostul manager al Spitalului Malaxa, Adrian Florin Secureanu, trimis în judecată de procurorii DNA pentru delapidare și luare de mită, a scăpat de măsura controlului judiciar.

Decizia a fost luată după ce magistrații Curții de Apel București au respins luni, 13 aprilie, contestația procurorilor DNA și au confirmat soluția judecătorilor de la Tribunalul București.

Reamintim că, Pe 15 mai 2017, Florin Secureanu a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru delapidare, 5 fapte din care una cu consecinţe deosebit de grave, şi luare de mită. Acesta este acuzat că, în perioada 2009-2016, „a pus în aplicare o schemă prin care sustrăgea repetat (aproape zilnic) sume de bani din casieria spitalului”, prejudiciul fiind de aproape două milioane lei.

Decizia a fost luată de un complet de judecată compus din judecătoarea Găină Carmen Veronica ( președinte) și Claudia Jderu:

Ne puteți urmări și pe Google News

”Decizia penală nr. 118/C din data de 13.04.2020 – În temeiul art.425 ind. 1 alin.7 pct.1 lit.b rap. la art.206 din Codul de procedură penală, respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva încheierii din data de 06 aprilie 2020, pronunţată de Tribunalul Bucureşti – Secţia I Penală în Dosarul nr.3252/3/2018/a21, cu privire la inculpatul SECUREANU FLORIN-ADRIAN. În temeiul art.275 alin.3 din Codul de procedură penală, cheltuielile judiciare ocazionate de judecarea contestaţiei rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi 13 aprilie 2020”, se arată în soluția dată de judecători și publicată de justnews.ro.

Anterior, pe 6 aprilie, judecătorii Secției I Penale de la Tribunalul București au decis să revoce această măsură preventivă.

Dosarul ”Secureanu”

Secureanu a deţinut funcţia de manager al spitalului clinic Nicolae Malaxa din Bucureşti în perioada 2007- noiembrie 2016, fiind numit în funcţie de către Primăria Municipiului Bucureşti, autoritate publică în subordinea căreia se află spitalul. Pe 26 noiembrie 2016, Secureanu a fost demis, tot prin decizie a Primăriei Capitalei.

În acest dosar, Adrian Florin Secureanu nu a recunoscut acuzațiile DNA.  Alți trei afaceristi implicati în acest caz, Mihai Mesner, Gabriel Deaconu și Cristian Ionita, neagă de asemenea acuzațiile și sunt judecați și ei la TMB. În schimb,  trei oameni de afaceri și patru angajati de la Spitalul Clinic „Nicolae Malaxa” din București, care au recunoscut acuzațiile de corupție în dosarul fostului director al unității medicale, Florin Secureanu, au fost condamnați definitiv în acest caz.

Cele șapte persoane au primit sentințe cu suspendare și au achitat o parte din prejudiciu. Acestea au ales să fie judecate în procedură simplificată, care presupune recunoașterea integrală a faptelor, iar in schimb condamnarea le-a fost redusă cu o treime.