Evenimentul Zilei > Actualitate > Secretul lui Julian Assange a fost dezvăluit. Ce nu știai despre fondatorul WikiLeaks
Secretul lui Julian Assange a fost dezvăluit. Ce nu știai despre fondatorul WikiLeaks

Secretul lui Julian Assange a fost dezvăluit. Ce nu știai despre fondatorul WikiLeaks

Fondatorul site-ului WikiLeaks, Julian Assange, a avut doi copii cu avocata sa, în timp ce era refugiat la ambasada Ecuadorului din Londra, în anii 2010. Femeia și-a prezentat povestea într-un interviu difuzat de Mail On Sunday.

Julian Assange, în vârstă de 48 de ani, a cărui extrădare este cerută de SUA în vederea judecării pentru spionaj, este tatăl a doi băieţi de doi şi respectiv un an, cu Stella Morris, în vârstă de 37 de ani, o avocată de origine sud-africană.

Publicația Mail On Sunday a publicat fotografii cu Assange şi fiii săi, precum şi un interviu cu Stella Morris, în care aceasta povesteşte ce anume a determinat-o să se îndrăgostească de el în 2015. Femeia a precizat că ea și fondatorul WikiLeaks intenţionează să se căsătorească.

„Să te îndrăgosteşti într-un context în care toată lumea încearcă să vă distrugă viaţa este un fel de gest de rebeliune”, a explicat Stella Morris, comparând relația sa cu  dragostea în vreme de război.

Avocata a ales să dezvăluie existenţa celor doi copii, Gabriel şi Max, pentru că se teme ca viaţa lui Assange să „nu ia sfârşit” dacă rămâne în Belmarsh – închisoarea londoneză de înaltă siguranţă unde este deţinut – din cauza pandemiei cu noul coronavirus.

Julian Assange a asistat la naşterea celor doi copii prin legătură video, a menţionat ziarul, conform căruia, cei doi sunt cetăţeni britanici şi şi-au vizitat tatăl în închisoare.

Justiţia britanică a suspendat până la 18 mai examinarea solicitării de extrădare a lui Assange, care este urmărit de SUA pentru că a difuzat peste 700.000 de documente clasificate privind activităţi militare şi diplomatice americane, mai ales în Irak şi Afganistan.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: