X

Secretul lui Dragnea a fost dezvăluit. Ce se ascunde în spatele aducerii aurului în țară

Autor: EmanoilUrsache / Data publicarii: 19-04-2019 16:04

Inițiativa liderului PSD Liviu Dragnea de a aduce rezerva de aur a țării înapoi în România a stârnit numeroase polemici. Deputatul Pro România Ioan Cătălin Nechifor a declarat, vineri, că transportul aurului în ţară este o „afacere". Liderul județean al filialei partidului din Suceava consideră că transportul rezervei țării este foarte costisitor, miza reală fiind reprezentată de firma care va aduce în țară cele 63 de tone de aur.

„Interesul este ca Liviu Dragnea să ajungă preşedintele României. Dragnea trage la Preşedinţie şi pentru asta face tot ceea ce face. Numai populism (…) E o prostie să aduci aurul acasă (…) Avem idee cât ne costă să aducem aurul acasă? Şi-a pus cineva întrebarea cât costă să aduci aurul acasă? (…) Nu-l duci cu Atlassib-ul sau cu altă firmă de transport, nu-l duci cu punga de rafie, nu-l pui la cală la avion, nu-l legi sub mieluşel, cum a trecut Hayssam. Aurul îl aduci acasă pe multe milioane. Eu acolo m-aş duce, acolo aş săpa, să văd ce firmă e în România abilitată să care aurul. Şi vă spun eu că, dacă o căutăm, o vedem că e în legătură cu Vâlcov, cu Dragnea şi cu ăilalţi. Deal-ul ăsta e. Că e la Londra sau la Bucureşti aurul, vă spun eu că, dacă lor li se pare mai profitabil, îl duc şi înapoi. Deci îl aduc şi îl duc", a spus Nechifor potrivit Agerpres.

La începutul acestei luni, Senatul a adoptat proiectul de lege prin care Banca Naţională a României este obligată să aducă în ţară aproape toată rezerva de aur ţinută la Banca Angliei. Proiectul a fost iniţiat de preşedintele Camerei Deputaţilor Liviu Dragnea şi de senatorul PSD Şerban Nicolae.