Evenimentul Zilei > EVZ Special > Secretele unui cuplu celebru. Michelle Obama l-a refuzat pe Barack
Secretele unui cuplu celebru. Michelle Obama l-a refuzat pe Barack

Secretele unui cuplu celebru. Michelle Obama l-a refuzat pe Barack

Un aspect mai puțin cunoscut din viața celui mai celebru cuplu din SUA.

Michelle Obama „a refuzat să se întâlnească” cu viitorul soț Barack înainte ca relația lor să înceapă, întrucât dorea să se concentreze asupra carierei în avocatură. În vârstă de 58 de ani, Michelle s-a destăinuit în bestselling Becoming, descriindu-și anxietatea cu privire la dacă a făcut ceva bun, dar a fost liniștit de Barack care a luat-o în brațe.

Autoarea, care a devenit multimilionară după publicarea lui Becoming în 2018, a recunoscut cum „s-a trezit neliniștită, îngrijorată că aceste mici povești ar putea avea un enorm impact”. Urma să devină una dintre cele mai vândute cărți din lume, consolidându-și imaginea de femeie puternică.

În carte, apropierea inițială a lui Michelle de Barack, în vârstă de 59 de ani, nu era deloc probabilă, deoarece ea refuza să se implice într-o relație cu el. Vorbind pentru documentarul Amazon Prime din 2020, Michelle Obama: Viața după Casa Albă, Keaver Brenai, naratorul programului, a detaliat modul în care Michelle Robinson, așa cum era cunoscută înainte de căsătorie, lucra ca asociată la Sidley din Chicago & Firma de avocatură Austin, când i-a fost repartizat Barack, ca să-l ghideze în timpul stagiului de vară.

Barack Obama fusese acceptat la acest stagiu de vară datorită „muncii sale excepționale ca student la drept la Universitatea Harvard”, Michelle susținând că Barack a fost „un tip excepțional, cum nu a cunoscut pe nimeni, vreodată”.

Barack venea cu aura de cuceritor

Brenai a spus: „În cartea sa Becoming, Michelle exprlică faptul că faima tot mai mare care îl înconjura pe tânărul Barack părea în contradicție cu atitudinea sa plină de îndrăzneală.” Brenai a adăugat: „În ciuda interesului pentru această pisică rece din Hawaii, Michelle fiind concentrată în carieră a refuzat să se implice într-o relație. Este corect să spunem că Barack avea alte idei”.

Profesorul Natasha Linstaedt, un specialist guvernamental de la Universitatea din Essex, a explicat cum Barack o „urmărea” pe Michelle și în timp ce aceasta ezita, viitorul politician „în cele din urmă a cucerit-o”.

Barack însuși povestește modul în care Michelle a refuzat să se întâlnească cu el, spunând revistei Oprah Magazine din 2007 că inițial Michelle a fost „destul de amabilă să mă ducă la câteva petreceri. Nu a comentat niciodată odată ceva referitor la hainele mele, ușor nepotrivite”, a adăugat: „ I-am cerut o întâlnire. A refuzat. Am tot întrebat. A continuat să mă refuze.”

A sărutat-o

În timp ce Barack avea să o câștige în cele din urmă pe Michelle, ea a fost „sceptică” față de atenția excesivă care îl înconjura atunci când a intrat pentru prima dată în cabinetul de avocatură la sfârșitul anilor ’80. Ea a adăugat: „În ciuda rezistenței mele față de publicitatea care l-a precedat, m-am trezit admirându-l pe Barack atât pentru siguranța de sine, cât și pentru purtarea sa serioasă”.

Relația lor a înflorit și a devenit o parte imensă a succesului politic al lui Barack, cu Michelle în mod constant la dreapta sa în cei opt ani în Casa Albă.

Atât de mare a fost influența sa, încât o placuță va fi instalată în Hyde Park Shopping Center, în Illinois, pentru a marca locul în care cuplul a avut prima lor întâlnire romantică. “L-a prima noastră întâlnire, i-am oferit o înghețată cea mai bună înghețată. Am sărutat-o ​​și avea gust de ciocolată. ”

Cine este Michelle Obama

Michelle LaVaughn Obama (născută Robinson; născută la 17 ianuarie 1964) este un avocat și autor american care a fost prima doamnă a Statelor Unite din 2009 până în 2017. Este căsătorită cu al 44-lea președinte al Statelor Unite, Barack Obama, și a fost prima doamnă afro-americană.

Crescută în partea de sud a orașului Chicago, Illinois, Obama este absolventă al Universității Princeton și al Facultății de Drept Harvard. La începutul carierei sale juridice, a lucrat la firma de avocatură Sidley Austin, unde l-a cunoscut pe Barack Obama. Ulterior, a lucrat în zona asociațiilor non-profit și a fost decan asociat al serviciilor pentru studenți la Universitatea din Chicago, precum și vicepreședinte pentru afaceri comunitare și externe al Centrului Medical al Universității din Chicago.

Michelle s-a căsătorit cu Barack în 1992 și au două fiice.

Obama a militat pentru candidatura la președinția soțului ei pe parcursul 2007 și 2008, ținând un discurs la Convenția Națională Democrată din 2008. Ulterior, a susținut discursuri la convențiile din 2012, 2016 și 2020.

Ca primă doamnă, Michelle Obama a servit ca model pentru femei și a lucrat ca avocat pentru conștientizarea sărăciei, educație, nutriție, activitate fizică și alimentație sănătoasă. A sprijinit designerii americani.

După președinția soțului ei, influența ei a rămas mare; în 2020, Michelle Obama a fost în fruntea sondajului Gallup ca cea mai admirată femeie din America pentru al treilea an consecutiv.