Evenimentul Zilei > Actualitate > SECRETELE EGIPTULUI antic au fost DEZGROPATE de ARHEOLOGI. După patru secole, OMENIREA A AFLAT ADEVĂRUL – Foto
SECRETELE EGIPTULUI antic au fost DEZGROPATE de ARHEOLOGI. După patru secole, OMENIREA A AFLAT ADEVĂRUL – Foto

SECRETELE EGIPTULUI antic au fost DEZGROPATE de ARHEOLOGI. După patru secole, OMENIREA A AFLAT ADEVĂRUL – Foto

Foarte mulţi arheologi au încercat să „decripteze” secretele egiptului antic, dar nimeni nu a reuşit până acum. Care erau rutele de acces ale faraonilor în piramide sau cum arătau faimoasele hieroglife. Pozele din secolul al XVII-lea spun totul.

Biblioteca Publică din New York a împărtășit o galerie incredibilă de peste 9.000 de fotografii și ilustrații ale Orientului Mijlociu din secolul al XVII-lea până la începutul secolului al XX-lea. Acestea includ cărți, albume și compilații de arhivă.

Monumentele vechiului Egipt și lumea biblică s-au dovedit proeminente în primii ani de fotografie. Profesorul francez François Arago (1786-1853) a susținut noul mediu în 1839, susținând că ar oferi un mijloc de salvare a muncii "de a copia milioane și milioane de hieroglife care acoperă în totalitate marile monumente din Teba, Memphis și Carnac etc".

Imediat artiștii călători au luat substanțe chimice, camere de luat vederi și plăci fotografice din metal și mai târziu sticlă în regiunile din jurul țărmului sud-estic al Mării Mediterane, pentru a înregistra faimoasele atracții cunoscute anterior occidentalilor numai prin intervenția mâinii artistului.

În plus față de pionierii fotografici timpurii, Du Camp, Salzmann, Robertson & Beato și Frith, colecția cuprinde lucrările furnizorilor de imagini care servesc turistilor în ultima treime a secolului al XIX-lea, precum Arnoux, A. Beato, Bonfils, Lekegian, Sébah și Zangaki, scrie Twistedsifter.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.