Liderii PSD Constanţa au păreri contrare despre pensiile speciale pentru aleşii locali. Promovarea de către parlamentari a legii pensiilor speciale pentru demnitarii locali nu este privită cu ochi buni de primarul interimar PSD al Constanţei, Decebal Făgădău, dar i se pare “corectă şi reparatorie” secretarului exectutiv al organizaţiei judeţene a PSD, Cristinel Dragomir.
Primarul interimar al municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, preşedinte al organizaţiei municipale a PSD, crede că parlamentarii nu ar trebui să accepte pensii speciale pentru aleşii locali. “În momentul în care candidezi pentru o asemenea funcţie ştii exact ce îţi asumi”, îşi argumentează el poziţia. Aşa că, parlamentarii “mai bine s-ar gândi la nişte salarii corecte pentru toţi cei care lucrează în funcţii publice”.
Făgădău subliniază însă că există “inechităţi legate de salarizare”, fiind multe situaţii în care funcţii publice sunt remunerate mult mai bine decât funcţii ale unor aleşi care decid pe sume extrem de importante. “Ori cele mai mari aşteptări într-o comunitate sunt de la primar, de la viceprimar, de la preşedintele CJ. Dacă vreţi să ştiţi, indemnizatia mea este 3930 de lei, net. Iar bugetul municipiului Constanţa depăşeşte 800 milioane de lei. Şi asta spune tot”, a încheiat primarul interimar al Constanţei, Decebal Făgădău.
Colegul lui de partid, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Cristinel Dragomir, consideră că pensiile speciale pentru aleşii locali sunt corecte şi mai ales reparatorii. “Părerea mea e că trebuia o măsură reparatorie, cel puţin pentru aleşi. Există o avalanşă de discuţii şi de injurii la adresa parlamentarilor şi a aleşilor locali. Domnule, toată lumea trebuie să înţeleagă un lucru. Fără aleşi locali şi fără parlamentari o să fim undeva în Congo. Nu o să mai fim în Europa”, a comentat, pentru EVZ, Cristinel Dragomir.
Secretarul executiv al PSD Constanţa, Cristinel Dragomir, crede chiar că parlamentarii şi aleşii locali „trebuie să aibă un anumit confort dacă avem pretenţii de la ei să realizeze anumite lucruri”. Iar pensiile speciale pentru aleşii locali, care, de fapt, ar fi „măsuri reparatorii”, nicidecum pensii speciale, sunt „corecte”. „Unii sunt primari şi de peste 20 de ani. Că au fost buni, sau răi, nu apreciez eu lucrul ăsta, dar, totuşi, e inadmisibil ca un primar care a muncit, că a muncit din moment ce a plătit dări la stat, să nu i se considere vechime”, a concluzionat Dragomir.