Evenimentul Zilei > Social > Să tot fii secretara unui greu din PSD. SALARIU ENORM într-o zonă în care SĂRĂCIA E RUTINĂ
Să tot fii secretara unui greu din PSD. SALARIU ENORM într-o zonă în care SĂRĂCIA E RUTINĂ

Să tot fii secretara unui greu din PSD. SALARIU ENORM într-o zonă în care SĂRĂCIA E RUTINĂ

Ana Maria Obreja, secretara liderului PSD Dumitru Buzatu, presedintele CJ Vaslui, este cea mai bine plătită secretară din istoria judeţului Vaslui.

De la 1 ianuarie 2019, Ana Maria Buzatu are un salariu colosal, de 6.648 de lei brut, aproximativ 5.000 de lei în mână. Funcţionara beneficiază de program de opt ore, week-end-uri libere, vouchere de vacanţă şi concedii de o lună şi jumătate pe an.

Obreja nu e singura cu un salariu nesimtit în instituţie. Directorii executivi primesc salarii de 13.624 lei, bani din taxele  firmelor private din Vaslui, cel mai sărac oraş din România. De altfel, până şi muncitorii de la Consiliul Judeţean Vaslui vor avea salarii mai mari, din ianuarie 2019, în jur de 3.000 de lei fiecare, în timp ce şoferii din instituţie vor avea 3.200 de lei, brut, lunar, scriu jurnaliştii de la vremeanoua.ro.

Dumitru Buzatu a decis să majoreze la maxim toate lefurile din CJ Vaslui, motivând faptul că salariul minim brut pe ţară, garantat în plată, este de 2.080 lei pe lună, de la 1 ianuarie 2019. Şef cabinet, consilier cabinet preşedinte va avea un salariu de 6.448 lei, cu un coeficient de înmulţire de 3,10, de la 1 ianuarie anul viitor.

Inspectorii debutanţi pleacă de la salarii de 3.328 de lei şi ajung, cu toate gradele, la 6.448 lei, lunar. Şefii de serviciu de la judeţ vor avea salarii de aproape 13.000 de lei, în timp ce şefii de birou vor semna pentru salarii de 11.440 lei. La aceste sume se mai adaugã proiectele Consiliului Judeţean, pentru care mai primesc sporuri de 25%. Simplii consilieri de la CJ Vaslui vor avea salarii de 4.440 – 6.900 de lei.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.