Evenimentul Zilei > Social > SECRETUL unei VIEȚI lungi și fericite? ALCOOL! Un profesor a DEMONSTRAT IMPOSIBILUL – Teorie REVOLUȚIONARĂ despre OMENIRE
SECRETUL unei VIEȚI lungi și fericite? ALCOOL! Un profesor a DEMONSTRAT IMPOSIBILUL – Teorie REVOLUȚIONARĂ despre OMENIRE

SECRETUL unei VIEȚI lungi și fericite? ALCOOL! Un profesor a DEMONSTRAT IMPOSIBILUL – Teorie REVOLUȚIONARĂ despre OMENIRE

Un profesor de la Oxford a reușit să demonstreze că dacă consumăm alcool, vom avea o viață fericită. Acesta susține că alcoolul stă la baza unei vieți liniștite, deoare ne scapă de inhibiții, lucru ce duce la crearea unor legături mai puternice cu oamenii din jurul nostru.

Întrebarea care îi macină pe cercetători este foarte simplă: de ce bem, care este motivul pentru care oamenii simt nevoia de a consuma alcool?

Pentru persoana care așteaptă la bar într-o seară de vară fierbinte, răspunsul pare simplu: băutul este o plăcere și o ușurare, scrie Dailymail.

Pentru publicul care a citit cele mai recente rapoarte despre ruina socială a alcoolului, răspunsul ar putea părea frustrant. De ce ar bea cineva, dacă e atât de rău pentru tine?

„Pentru mine și pentru colegii mei psihologi evoluționiști, răspunsul a apărut într-o lumină diferită și fascinantă, datorită unor noi cercetări interesante.

Este atât simplă cât și complexă în același timp.

Ca toate maimuțele, oamenii sunt sociali. Avem o dorință imensă de a socializa și suntem consștienți că alcoolul ne ajută foarte mult.

Prieteniile ne protejează împotriva amenințărilor externe și a stresului intern, și aceasta a fost cheia succesului nostrum”, a spus profesorul.

Grupurile sociale primare, spre deosebire de majoritatea celorlalte animale, se bazează pe legături pentru a menține coerența socială.

Și pentru oameni, o sticlă comună de vin roșu, joacă un rol puternic.

„Nu este doar pentru că alcoolul ne face să pierdem inhibițiile sociale și să devenim prietenoși cu cei din jurul nostru, dar mai degrabă, alcoolul însuși declanșează mecanismul creierului care este implicat în mod intim în construirea și menținerea prieteniei la maimuțe și oameni. Acest mecanism este sistemul endorfinei”, a mai adăugat acesta.