Editura Evenimentul si Capital

SECHESTRAŢI în centrul Capitalei. MORŢII şi BOLNAVII nu pot trece din cauza RESTRICŢIILOR de circulaţie

Autor: | | 3 Comentarii | 5627 Vizualizari

Sechestraţi în centrul Capitalei sunt locuitorii unui cartier care nu au cum să îşi deplaseze morţii sau bolnavii. Situaţia incredibilă se repetă, periodic, deoarece zona este amplasată chiar în perimetrul în care se desfăşoară manifestări sportive sau de altă natură.

Sechestraţi în centrul Capitalei sunt locuitorii unui cartier care nu au voie nici măcar să îşi deplaseze morţii sau bolnavii deoarece Poliţia Rutieră, la ordinul unei comisii din Primăria Capitalei, blochează toate arterele de circulaţie.

De ani întregi, aproape lunar, centrul Bucureștiului se blochează de câte o manifestare. Zona închisă circulaţiei rutiere este: Splaiul Independenţei, Bulevardul Naţiunilor Unite, Bulevardul Libertăţii şi Bulevardul Unirii, un cartier întreg, unde trăiesc mii de bucureșteni, care, în caz de urgență nu au nicio posibilitate de acces rutier din sau în acel perimetru. Absurdul acestei situaţii este că nici locatarii din imobilele aflate în acest perimetru nu mai sunt lăsaţi să intre cu maşinile în parcările lor, cu multe ore înainte şi după ce au loc manifestările publice. Locuitorii zonei au ajuns la capătul răbdării și sunt dispuşi să facă o petiţie la Primăria Generală a Capitalei în acest sens.

Sâmbătă şi duminică, circulaţia va fi din nou închisă şi restricţionată în aceeaşi zonă din centrul Capitalei, cu ocazia celei de a VI-a ediţii a OMV Petrom Semimaratonul Bucureşti. Tocmai pentru că este o activitate sportivă, locuitorii din zonă nu înţeleg de ce nu se face pe un stadion şi sunt nemulţumiţi de închiderea zonei în care locuiesc.

Unul dintre locuitorii din cartier ne-a povestit că, acum doi ani, după slujba de trecere în nefiinţă a unei enoriaşe, făcută în biserica Mihai Vodă, maşina mortuară nu a putut să intre în zonă timp de patru ore. Doar bunăvoinţa preotului a făcut ca sicriul să nu fie scos în stradă, să întâmpine sportivii, de pe trotuar, în aşteptarea dricului! „Ce s-ar putea face dacă un copil ar intra în șoc anafilactic?”, se întrabă oamenii. Salvarea, însoțită de un echipaj de poliție va trebui să treacă printre participanții de la evenimentul sportiv, pierzând astfel minute prețioase, care pot însemna viața sau moartea acestuia.

Acestor realități și scenarii ar fi trebuit să le răspundă cei care sunt investiți legal și sunt plătiți pentru asta, respectiv „Comisia Tehnică de Circulație” a Primăriei Generale a Capitalei, din care fac parte reprezentanți ai primăriei, ai Brigăzii de Poliție Rutieră și ai Poliției Locale.

Primarul General al Bucureştiului, Gabrela Firea, promitea, înainte să fie aleasă în fruntea urbei, capitală europeană, că zona centrală a Capitalei nu va mai fi blocată. Între timp se pare că și-a schimbat poziția.

În acest weekend, cartierul cu pricina va fi, din nou, izolat. Are loc a şasea ediţie a OMV Petrom Semimaratonul Bucureşti

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Social

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI