Sebastian Ghiţă CONTESTĂ măsura CONTROLULUI JUDICIAR şi CAUŢIUNEA RECORD impusă de DNA Ploieşti

Deputatul Sebastian Ghiţă, a contestat măsura controlului judiciare şi a cauţiunii de 13 milioane de euro impusă de DNA în dosarul în care este acuzat de luare de mită, şantaj şi cumpărare de influenţă.

Plângerea deputatului Sebastian Ghiţă, prin care contestă măsurile impuse, are termen de judecată pe 6 aprilie. Totodată, aceasta este şi data limită la care Sebastian Ghiţă trebuie să plătească cauţiunea record.

Redăm comunicatul DNA din ziua impunerii măsurii controlului judiciar şi cauţiunii de 13 milioane de euro:

“Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Ploiești au pus în mișcare acțiunea penală și au dispus luarea măsurii controlului judiciar pe cauțiune, pentru o perioadă de 60 de zile, respectiv de la data de 31.03.2016, față de inculpatul GHIȚĂ SEBASTIAN AURELIAN, deputat în Parlamentul României, pentru săvârșirea următoarelor infracțiuni:  - două (2) infracțiuni de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații - două (2) infracțiuni de dare de mită,  - șantaj,  - cumpărare de influență,  - conducerea unui vehicul fără permis de conducere.  Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul Ghiță Sebastian Aurelian trebuie să respecte următoarele obligații:  a) să se prezinte la Direcția Națională Anticorupție - Serviciul Teritorial Ploiești, ori de câte ori este chemat;  b) să informeze de îndată Direcția Națională Anticorupție - Serviciul Teritorial Ploiești cu privire la schimbarea locuinței/domiciliului;  c) să se prezinte la Inspectoratul Județean de Poliție Prahova - Biroul Supravegheri Judiciare, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat. d) să nu părăsească teritoriul României, decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului competent;  e) să nu se apropie de inculpații din prezenta cauză și de persoanele menționate în ordonanță și să nu comunice cu aceștia, direct sau indirect, pe nicio cale;  f) să nu se deplaseze la sediile unor societăți anume menționate în ordonanță, să nu se apropie de angajații acelor societăți și să nu comunice cu aceștia, direct sau indirect, pe nicio cale; g) să nu facă declarații publice în mass-media referitoare la obiectul cauzei, la ceilalți coinculpați din dosar, precum și la martorii audiați în cauză, precizați la punctul 2 lit. e din prezenta ordonanță. h) să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte arme”. CITEŞTE MAI MULT…