Evenimentul Zilei > Monden > Blitz news > Sebastian Coțofană de la PRO FM explică de ce posturile de radio nu difuzează muzică de petrecere. „La Operă sau Ateneu se cântă manele?”
Sebastian Coțofană de la PRO FM explică de ce posturile de radio nu difuzează muzică de petrecere. „La Operă sau Ateneu se cântă manele?”

Sebastian Coțofană de la PRO FM explică de ce posturile de radio nu difuzează muzică de petrecere. „La Operă sau Ateneu se cântă manele?”

În ultimii ani, din ce în ce mai multe piese cu ritmuri orientale se află în primele topuri pe YouTube sau alte platforme cu muzică, însă nu și pe posturile de radio. Multă lume s-a întrebat oare de ce ?, în condițiile în care în ultima vreme acest gen muzical este abordat de artiști precum Loredana, Alex Velea, Theo Rose care în trecutul lor muzical ocupau primele locuri în topuri.

DJ Sebastian Coțofană, cel care face „diminețile blană” celor care îl ascultă la PRO FM, dar și cel care îi taxează pe artiști la „Poliția Muzicii”, ne-a explicat motivul pentru care în playlist-ul lui nu se regăsesc și manele.

VEZI GALERIE FOTO Poza 1/14

„Pentru că undeva trebuie să existe „la resistencia” și radio-urile deocamdată sunt acest Che Guevara a muzicii. Eu recunosc, mai ascult câte o manea, dar știi cum e? Mă duc pe YouTube sau îmi cumpăr o casetă dacă vreau să ascult manea. Dacă ascult radio vreau să ascul un pop, un rock, ceva de genul. Dacă vreau să ascult operă, mă duc la operă sau dacă vreau mai știu eu ce fel de muzică, mă duc la Ateneu. Adică ți s-ar părea normal ca la Operă să se cânte manele? Să vină nu știu ce manelist de la nu știu ce localitate, cum au ei nume. Lucrurile trebuie făcute fiecare la locul lor”, a declarat Coțofană pentru EVZ. De altfel, DJ menționează faptul că lucrurile ar trebui să fie într-un echilibru, tocmai pentru ca oamenii să știe de unde să-și ia muzica pe care vor să o asculte. „Vreau să urlu, mă duc la stadion, vreau să mă îmbrac frumos și să-mi pun telefonul pe silent și să văd un act artistic, mă duc la teatru. Nu invers. Mă duc la teatru și stau pe telefon și îmi sună telefonul, iar pe stadion nu fac gălăgie, când ar trebui să fie invers.

A mai difuzat câte un refren

În diferite situații, în cadrul emisiunii pe care o moderează alături de colega lui, Veve, Coțofană ne-a mărturisit că a mai difuzat câteva versuri dintr-o manea, însă niciodată o melodie întreagă. „Acum fiecare om de radio face ce vrea cu programul lui. Eu în programul meu s-a întâmplat să mai dau „la mișto” câte un fragment, dar în playlist nu am băgat”, a mai spus Coțofană.

Publicat in categoriile: Blitz news, Monden
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: