Evenimentul Zilei > Politica > Se votează în fața Ministerului de Externe. Pe ștampilă scrie Demisia
Se votează în fața Ministerului de Externe. Pe ștampilă scrie Demisia

Se votează în fața Ministerului de Externe. Pe ștampilă scrie Demisia

Un "vot" inedit s-a desfășurat luni în fața Ministerului de Externe. Mai multe persoane nemulțumite de modul în care MAE a organizat alegerile europarlamentare în diaspora, au amenajat în fața clădirii o secție de votare. Numai că pe ștampilă în loc de Votat scrie Demisia.

Protestatarii au ștampilat buletinele de vot cu Demisia, solicitând astfel plecarea ministrului Teodor Meleșcanu de la cârma externelor.

La alegerile europarlamentare din data de 26 mai, românii din Diaspora au stat și peste 8 ore la coadă pentru a vota, iar o parte din ei nu au mai ajuns să își exprime votul întrucât secțiile s-au închis.

Au fost cozi la secțiile de votare din Nurnberg, Londra, Roma, Viena, Torino, Bruxelles, Paris, Marsilia, Ulm, Lutton, Dublin, Valencia, Limassol, Praga, Bristol, Munchen, Berlin, Stuttgart și multe altele, scrie realitatea.net.

Tot ieri, la Senat a foat depusă și o moţiune simplă împotriva ministrului de Externe. Astfel senatori ai USR, PNL şi PMP, au inițiat moţiunea simplă "26 mai vă cere demisia, domnule Meleşcanu",  

"USR, PNL şi PMP au strâns semnături pentru a depune o moţiune simplă intitulată '26 mai vă cere demisia, domnule Meleşcanu'. În consecinţă, vă rugăm să dispuneţi măsurile necesare în vederea declanşării procedurilor legale pentru dezbaterea acestei moţiuni", a anunţat liderul grupului USR din Senat, Adrian Wiener.

<a data-cke-saved-href="https://www.realitatea.net/protest-mae-se-voteaza-demisia-melescanu_2197669.html" href="https://www.realitatea.net/protest-mae-se-voteaza-demisia-melescanu_2197669.html" "="" style="box-sizing: border-box; margin: 0px; padding: 0px; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; color: rgb(0, 0, 0); text-decoration-line: none;">Deputatul USR Cristina Prună declara, săptămâna trecută, că prin această moţiune simplă iniţiatorii cer demisia ministrului Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, pentru modul în care a organizat în 26 mai alegerile europarlamentare şi referendumul în diaspora.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: