Evenimentul Zilei > Actualitate > Se vorbeşte deja despre un trend global de abandon şcolar. Părinţii occidentali care au decis să le ofere copiilor o vacanţă permanentă. Prima lor destinaţie a fost România. GALERIE FOTO
Se vorbeşte deja despre un trend global de abandon şcolar. Părinţii occidentali care au decis să le ofere copiilor o vacanţă permanentă. Prima lor destinaţie a fost România. GALERIE FOTO

Se vorbeşte deja despre un trend global de abandon şcolar. Părinţii occidentali care au decis să le ofere copiilor o vacanţă permanentă. Prima lor destinaţie a fost România. GALERIE FOTO

Un tătic absolvent de Cambridge şi soţia sa au decis să nu-şi mai trimită copiii la şcoală şi să pornească, pentru următoarele 19 luni de zile, într-o călătorie în jurul lumii.

În Occident se vorbeşte deja despre un trend global de abandon şcolar, susţinut chiar de părinţi, în contextul unui caz care a iscat dezbateri aprige în Marea Britanie (cam ca şi decizia soţilor Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur care au hotărât recent ca fetiţa lor să studieze în regim de homeschooling).

Într-un interviu pentru The Mirror, Paul şi Caroline King au povestit că au decis să pornească alături de fiii lor Winston şi Hunter, de 6, respectiv 4 ani, într-o călătorie în jurul lumii care va dura aproximativ un an şi jumătate, timp în care copiii nu vor urma cursurile nici unei şcoli.

Cuplul spune că au luat această decizie după ce au vizitat peste 20 de unităţi de învăţământ şi au ajuns la concluzia că niciuna nu este suficient de bună pentru fiul lor cel mare. În plus, cred ei, copiii vor învăţa mult mai multe pe parcursul acestei călătorii decât în orice şcoală din lume.

Soţii King au mai povestit că banii pentru această fabuloasă aventură provin din vânzarea locuinţei pentru care au încasat aproximativ 280.000 de lire sterline.

“Nu îi vom obliga niciodată pe băieţi să susţină sau să dea vreun examen. Nu am ridicat niciodată vocea la ei, aşa că de ce am permite unui profesor oarecare să facă aşa ceva?! Este un sistem mult prea agresiv care nu are niciun fel de respect pentru micuţi”, a precizat, pentru The Mirror , domnul King, care este absolvent de Cambridge. Tot el mai spune că ideea de vacanţă permanentă le-a venit în momentul în care au observat că Winston se plictisea teribil la grădiniţă şi, din plictiseală, a ajuns să înveţe să citească singur, la vârsta de un an şi un pic.

Călătoria lor a început în România, a continuat cu Dubaiul, ajungând apoi în India, Maldive, Malaezia, Indonezia, Borneo, Tailanda, Laos, Statele Unite, Columbia, Spania, Egipt, Italia şi Cehia. Următoarele pe listă sunt Islanda şi Australia.

Astfel că în loc să citească despre piramidele din Egipt, puştii familiei King le-au văzut cu ochii lor iar în loc să deseneze peşti exotici au înotat alături de el în Maldive sau Bali.