Se vor comasa alegerile? Ce spune Ionuţ Stroe despre proiectul cu privire la procesul electoral din 2024

Se vor comasa alegerile? Ce spune Ionuţ Stroe despre proiectul cu privire la procesul electoral din 2024 Ionuț Stroe, despre AUR și USR. „Niște scandalagii şi clovni”. Sursa foto: arhiva evz

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a vorbit despre comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare spunând că „există suficiente argumente”, inclusiv de natură constituţională, pentru promovarea unui astfel de proiect.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat că există posibilitatea unei comasări a alegerilor locale cu cele parlamentare. Liderul PNL mai spune că există suficiente argumente pentru promovarea unui astfel de proiect.

Întrebat cât de fezabilă este posibilitatea comasării alegerilor locale şi parlamentare, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a explicat că din punctul de vedere al liberalilor există argumente pentru promovarea unui astfel de proiect, însă a subliniat că el trebuie discutat în cadrul coaliţiei de guvernare şi agreat de cele trei formaţiuni care fac parte din aceasta.

Ionuţ Stroe: „Există suficiente argumente să promovăm un asemenea proiect”

„Atâta timp cât se discută acest proiect, în mod evident că există, din punctul nostru de vedere, suficiente argumente, şi de natură constituţională, să promovăm un asemenea proiect.

Ne puteți urmări și pe Google News

Probabil că el va prinde contur în această sesiune parlamentară, dar nu înainte de a fi discutat în coaliţie şi agreat cu partenerii social-democraţi şi cu cei de la UDMR.

Noi considerăm că ar putea fi o idee pe baza căreia am putea să ajutăm foarte mult procesul electoral din anul 2024 şi cred că ar fi oarecum prematur să discutăm detaliile acestui proiect înainte de a fi discutat şi asumat, bineînţeles, în cadrul coaliţiei”, a declarat Ionuţ Stroe, luni seară, la finalul unei şedinţe a grupurilor parlamentare reunite ale senatorilor şi deputaţilor PNL.

Ce spune în legătură cu o mai veche decizie a Curţii Constituţionale

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a fost întrebat şi cu privire la decizia CCR potrivit căreia o astfel de comasare ar fi neconstituţională.

„Depinde la ce vă referiţi. Contestaţia de neconstituţionalitate puncta un caz anume - proiectul care promova, la vremea respectivă, comasarea celor două alegeri. Acum, vom vedea.

Şi probabil că cei din zona juridică, constituţionaliştii partidelor vor încerca să evite acea problemă sesizată de Curte la vremea respectivă. Cred că era toamna 2011”, a spus purtătorul de cuvânt al liberalilor, citat de news.ro.