Evenimentul Zilei > Economie > Se schimbă moneda în România? Se iau decizii cruciale la vârful Europei. Nu va mai dura mult
Se schimbă moneda în România? Se iau decizii cruciale la vârful Europei. Nu va mai dura mult

Se schimbă moneda în România? Se iau decizii cruciale la vârful Europei. Nu va mai dura mult

Monedele digitale planificate de cele mai importante bănci vor ajunge să fie un mijloc legal de plată în jurisdicțiile lor. EURO este cea mai potrivită alternativă pentru această schimbare.

Banca Centrală Europeană declarat că în scurt timp vom ajunge la bani digitali. Fabio Panetta, membru al Comitetului executiv al Băncii Centrale Europene a transmis că EURO este cea mai bună opțiune.

Guvernatoarea băncii centrale din Rusia, Elvira Nabiullina,a avut o părere foarte bună despre această schimbare și a a subliniat importanța „conversiei fără probleme între formele de bani”, numind-o „crucială pentru încrederea societății în acești bani”.

Banii digitali, o nouă variantă

Asigurarea recunoașterii legale a criptomonedelor ca formă de plată ar putea oferi noi forme de bani, față de alte tipuri de plăți electronice. Această schimabare ajută la renunțarea la fricile: că acestea vor fi evitate dacă consumatorii rămân la metodele de plată existente, cum ar fi cardurile de credit și aplicațiile.

Milionari euro
sursă: arhivă EvZ

„Ar fi destul de ciudat să nu avem statut de curs legal pentru un instrument suplimentar emis de o bancă centrală”, a spus Fabio Panetta.

Banca Centrală Europeană va experimetare această opțiune în următorii doi ani. Acesta a mai specificat că obținerea acestui statut „nu ar trebuie să fie considerată garantată”.

„Proiectul nostru are ca scop să asigure că în epoca digitală, cetăţenii şi companiile continuă să aibă acces la o formă mai sigură de bani, la banii băncii centrale”, a declarat preşedinta BCE, Christine Lagarde în urma cu ceva timp.

Aceasta a mai transmis că monedele virtuale ale băncilor centrale sunt total diferite față de criptomonede, precum Bitcoin şi Ether, întrucât dispun de o structură centrală, sunt controlate de autorităţi de supraveghere, sunt emise de bănci centrale şi este o modalitate de plată sigură.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.