Editura Evenimentul si Capital

Se SCHIMBĂ GRADELE militare în Armata Națională!

Autor: | | 0 Comentarii | 16914 Vizualizari

Un proiect de lege votat în Parlament aduce schimbări radicale în ceea ce privește gradele militare din Armata Națională. Nu vor mai fi subofțeri. Plutonierul va deveni sergent.

Soldații și sergenții Armatei Naţionale vor avea grade militare noi, iar termenul de „subofițeri” va fi exclus. Prevederile respective sunt stipulate în proiectul de lege pentru modificarea unor acte legislative, aprobat vineir în lectură finală, în cadrul şedinței plenare a Parlamentului Republicii Moldova.

Potrivit şefului Direcţiei politici de dezvoltare a resurselor umane şi învăţământ militar, colonel Alexandru Roman, gradele militare urmează a fi corelate cu funcțiile militare pe care le vor ocupa deținătorii gradelor respective, cu studiile și pregătirea profesională pe care trebuie să o aibă pentru a accede în pozițiile respective, precum și reieșind din vechimea în funcția și gradul militar deținute anterior.

Astfel, plutonierul se va numi sergent, iar sergentul-major va fi caporal. De asemenea gradele de sergent, sergent-inferior şi caporal vor fi echivalate cu cel de „soldat”.

Totodată, conform proiectului, va fi modificate şi termenele de aflare în gradele militare. Prin urmare, pentru efectivul de soldaţi, perioada va varia de la 6 luni la 1 an, pentru cel de sergenţi, termenul va fi de la 2 la 3 ani.

Sursa a specificat că toate aceste schimbări vor fi reflectate în Regulamentul cu privire la modul de îndeplinire a serviciului militar în Forțele Armate, aprobat de Guvern și în Ghidul carierei militare, aprobat de către conducătorul structurii militare.

Colonelul Roman a adăugat că scopul proiectului de lege este de a delimita şi definitiva rolul soldatului şi sergentului în unităţile militare şi de a asigura formarea unui corp de conducere compus din lideri inferiori profesionişti.

Fiul lui Dancila a dat BAC-ul la Grup Scolar Videle! Ce nota a putut sa ia...

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Internaţional

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI