Ministrul de Finanțe a anunțat la RRA că modificările bugetare vor fi aprobate în cel mai scurt timp și spune că acestea sunt în concordanță cu promisiunile făcute populației, asta în ciuda avertismentelor clare venite dinspre ALDE, care a amenințat voalat inclusiv cu ieșirea de la guvernare.

Da, e important de spus că faţă de ceea ce a apărut în spaţiul public zilele trecute, pot să spun aşa, într-un singur cuvânt că va fi o rectificare sperăm noi pozitivă, adică toate ministerele, cele care au planificate măsuri importante de investiţii şi nu numai, vor primi toate sumele necesare astfel încât până la finele acestui an să le şi aplice. Vor fi ministere care vor avea bugetele, să spunem aşa, aşa /../ cum au fost planificate şi chiar vor fi anumite, să spun aşa, plusuri acolo unde au fost adăugate măsuri faţă de cele pe care cu toţii le cunoaştem. Ele vor fi anunţate în mod public odată cu momentul rectificării de doamna prim-ministru şi, ca o concluzie, sunt convins că va fi o rectificare pozitivă„, a explicat Teodorovici la Radio România Actualități.

Ministrul de Finanțe a anunțat că în următoarele zile vor fi puse la punct ultimele detalii ale modificărilor programate și susine că în acest fel va reuși să mulțumească și administrațiile locale.

Săptămâna aceasta planificăm să aprobăm această rectificare de buget şi cred că lucrurile sunt clarificate, doar micile detalii au mai rămas de pus la punct şi lucrurile sunt aşa cum am spus şi în coaliţie şi cum am promis populaţiei, mai ales. Fondurile pe care la început de an, să spunem, prin diferenţele acelea de formulă aplicată pentru echilibrarea bugetelor locale. Aşa cum am promis noi în programul de guvernare, ştiţi foarte bine, de la 1 ianuarie avem 100% impozitul pe venit pe care trebuie să-l alocăm la nivel local, aşa am promis şi chiar dacă Legea bugetului de stat pe acest an prevede din luna martie, să spunem aşa, inclusiv această alocare, nu, o să o dăm de la început de an, o să alocăm sumele necesare pentru funcţionarea până la final de an /…/ ce proiecte mai au de investiţii, dezvoltare, dar se va face într-o abordare oarecum diferită, să spunem, sumele vor fi alocate şi pe baza acestor nevoi, punctual, în discuţie cu fiecare /…/ în parte astfel încât să fim siguri că sumele vor fi suficiente pentru ceea ce au de făcut până la final de an. Cum v-am spus, funcţionale, cheltuielile sociale pe care le au de asigurat, dezvoltarea, partea de dezvoltare, cofinanţări la proiectele europene sau din cele guvernamentale, PNDL-ul şi alte de acest fel”, a declarat președintele executiv al PSD.

Teodorovici a confirmat și că pensiile vor fi majorate de la 1 septembrie, așa cum era anunțat, iar creşterea punctului de pensie are prevăzută în buget, încă de la început de an, suma necesară. Pe de altă parte, şeful de la Finanţe a anunţat că, pentru transparenţă şi dezbatere publică, intenţionează ca, în luna septembrie a acestui an, să publice proiectul de buget pe 2020.

Te-ar putea interesa și: