La o săptămână după ce a fost anunțat câștigătorul licitației pentru construirea corvetelor multifuncționale, Damen, unul dintre competitori, a anunțat contestarea licitației.

Olandezii au anunțat că au depus o plângere la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC) continuând un litigiu inițiat anterior de Fincantieri, și, în paralel, a sesizat Curtea de Apel București „pentru multiple nereguli care au afectat rezultatul Programului de înzestrare esențial „Corvetă multifuncțională”. Anunțul făcut de firma olandeză a inflamat, din nou, spiritele în sânul Ministerului Apărării Naționale (MApN), după ce concretizarea acestei licitații s-a amânat, timp de câteva luni. După retragerea contestației de către italienii de la Fincantieri, francezii de la Naval Group au câştigat şi ar trebui să construiască navele de luptă pentru Armata României.

Însă, Damen susține acum că „o cooperare între doi participanți la licitație ar trebui să fie baza pentru descalificarea acestora”, referindu-se la o presupusă înțelegere între câștigători și firma italiană. În acest context, oficiali din MApN au declarat, pentru EVZ, că numai o decizie definitivă a instanței ar putea schimba soarta licitației dar, până atunci, contractul semnat cu Naval Group va continua pentru construirea corvetelor.

Te-ar putea interesa și: