Evenimentul Zilei > Politica > Se răstoarnă toate calculele. Liberalii insistă cu numirea lui Cîțu dacă Guvernul Cioloș nu trece de Parlament
Se răstoarnă toate calculele. Liberalii insistă cu numirea lui Cîțu dacă Guvernul Cioloș nu trece de Parlament

Se răstoarnă toate calculele. Liberalii insistă cu numirea lui Cîțu dacă Guvernul Cioloș nu trece de Parlament

Se schimbă datele problemei. Surse din PNL au declarat că Florin Cîțu va fi propunerea liberalilor pentru funcția de premier în cazul în care guvernul propus de Dacian Cioloș nu va trece de Parlament.

Florin Cîțu și Dacian Cioloș ar urma să aibă o nouă întâlnire vineri la ora 11. Liderul PNL a declarat însă că dorește refacerea coaliției, dar doar în jurul unui premier liberal.

Liderii USR ar fi pe cale să accepte numai în cazul în care liberalii vin cu altă propunere

USR-ul este pregătit și să prezinte un Guvern monocolor

Liderul deputaților USR, Ionuț Moșteanu, a anunțat, joi, că USR a decis să convoace pentru duminică după amiaza ședința Comitetului Politic, care decide intrarea la guvernare, programul și lista miniștrilor.

„Prioritatea numărul unu este refacerea coaliției de guvernare alături de PNL, UDMR și cu sprijinul minorităților naționale.

În cazul în care negocierile eșuează în următoarele zile trebuie să mergem înainte, România trebuie guvernată. Dacă aceste negocieri vor eșua, vom veni în fața Parlamentului cu un guvern aprobat de Biroul Politic și miniștri la începutul săptămânii viitoare”, a mai declarat Moșteanu potrivit g4media.ro.

Se acceptă un premier liberal, altul decât Cîțu

Vicepreședintele USR Cătălin Drulă a declarat, miercuri seara, la TVR 1, că Dacian Cioloș ar putea renunța la mandatul de premier desemnat, dacă PNL vine cu o propunere de premier care să nu fie Florin Cîțu, pentru că scopul USR este să facă un guvern „și asta ar fi o variantă de deblocare”.

„Adică dacă mâine PNL vine și spune: renunțăm la Florin Cîțu, avem altă propunere de premier de la noi, Dacian Cioloș e dispus să renunțe la mandatul încredințat înainte să ajungă la vot în Parlament?

Eu cred că da, pentru că scopul nostru este să facem un guvern și asta ar fi o variantă de deblocare, dar altfel, dacă aceste discuții nu se concretizează, până la urmă trebuie să facem niște pași în logica instituțională. Președintele a propus un premier, acesta își alcătuiește lista miniștrilor, un program și îl supune votului Parlamentului” a declarat Cătălin Drulă.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: