Se răspândește o nouă boală a creierului în Canada

Se răspândește o nouă boală a creierului în Canada

Provincia canadiană New Brunswick urmărește 48 de cazuri ale unei noi boli misterioase a creierului care a afectat neurobiologii, a relatat BBC.

Pacienții, cu vârste cuprinse între 18 și 85 de ani, au început să experimenteze o varietate de simptome, inclusiv agresivitate, anxietate, depresie, dureri musculare și spasme. Unii pacienți au dezvoltat insomnie, afectare la nivelul limbajului și chiar pierderea rapidă în greutate sau atrofia musculară.

Mai mulți pacienți au experimentat chiar halucinații, inclusiv „iluzie Capgras” tranzitorie, o tulburare psihiatrică în care un pacient începe să creadă că un prieten apropiat sau un membru al familiei a fost înlocuit de un impostor.

Cazul ciudat al pacienților din New Brunswick

Roger Ellis, un bărbat la vârsta de 60 de ani, născut și crescut în peninsula Acadiană din New Brunswick, zonă în care s-au produs cele mai multe cazuri din cele 48, a avut multe dintre aceste simptome.

Ne puteți urmări și pe Google News

„A avut iluzii, halucinații, scădere în greutate, agresivitate, vorbire repetitivă”, a declarat pentru BBC, fiul lui Ellis. „La un moment dat, nici nu putea să meargă. Așadar, după trei luni, l-am dus la un spital, unde medicii ne-au spus că urmează să moară- însă nimeni nu știa de ce ”.

La început, medicii au bănuit că la Ellis este vorba despre un caz de boală Creutzfeldt-Jakob (CJD), o afecțiune degenerativă cerebrală fatală și rară. Dar testele lui Ellis au revenit negative, împreună cu nenumărate alte teste.

„Prima noastră idee a fost că există un element toxic în mediul acestui pacient care declanșează modificările degenerative”, a declarat medicul lui Ellis, Alier Marrero, la un post de radio britanic.

De asemenea, medicii nu au exclus varianta unei legături cu o posibilă expunere la o „excitotoxină” precum acidul domoic, care a provocat mai multe incidente de otrăvire alimentară în 1987, în provincia învecinată cu Insula Prințului Edward.

Însă, au rămas în continuare mai multe întrebări decât există răspunsuri, scrie futurism.