Evenimentul Zilei > Vremea > Se răcește vremea în România. Se știe în ce zone va fi foarte frig marți, 28 septembrie
Se răcește vremea în România. Se știe în ce zone va fi foarte frig marți, 28 septembrie

Se răcește vremea în România. Se știe în ce zone va fi foarte frig marți, 28 septembrie

Meteorologii anunță că vremea se răcește semnificativ în România începând de marți, 28 septembrie 2021, iar schimbarea se va simți cel mai mult în sudul, estul și centrul țării.

În general, vremea va fi închisă şi se va răci faţă semnificativ în comparație cu vremea de zilele trecute. Mai ales în sudul, estul și centrul României va ploua. În zonele de deal vor fi precipitații reduse cantitativ. Mai ales la munte şi în Transilvania, cantităţile de apă vor depăşi 10…15 l/mp.

Vântul o să bată slab şi moderat, iar în zonele de munte şi în regiunile sudice o să fie mai intens decât în restul României. În acest context, temperaturile maxime se vor încadra între 12 şi 22 de grade Celsius, cu cele mai ridicate valori în vest şi sud-vest. Minimele vor fi cuprinse între 4 şi 14 grade Celsius.

Cum va fi vremea în București

În București, vremea va fi în general închisă şi se va răci semnificativ. Ploile slabe vor fi prezente de-a lungul zilei, astfel că este recomandat să vă îmbrăcați corespunzător. De asemenea, ar fi bine să nu vă lipsească pelerina și umbrela.

În Capitală, vântul va sufla în general moderat, iar temperatura maximă va fi situată între 15 și 17 grade Celsius, în timp ce minimele vor fi curprinse între 10 și 12 grade Celsius. Mai trebuie spus că în București va crește și presiunea atmosferică.

Cum va fi vremea la munte

Vremea va fi predominant închisă şi se va răci faţă de intervalul precedent, mai accentuat în masivele sudice şi estice. În Carpaţii Meridionali şi Occidentali şi pe arii restrânse, va ploua local. Ploile vor avea şi caracter de aversă.

Izolat, vor fi înregistrate și descărcări electrice. Astfel, cantităţile de apă vor depăşi 10…15 l/mp, iar vântul va avea uşoare intensificări.

Cum va fi vremea la mare

Pe litoral, vremea va fi schimbătoare şi se va răci. Maxime vor fi cuprinse între 16 şi 18 de grade Celsius, iar minimele între 12 și 13 grade Celsius. Cerul va fi temporar noros şi vor fi condiţii pentru ploi slabe, iar în ceea e priveșe vântul trebuie subliniat că va sufla slab spre moderat, cu intensificări.

Marți, 28 septembrie, temperatura apei mării va fi cuprinsă între 16 și 19 de grade Celsius.

Publicat in categoriile: Vremea
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: