Cei doi tineri, în vârstă de 29 de ani din statul Karnataka, situat în sudul Indiei, s-au căsătorit în urmă cu trei ani împotriva dorinţei familiilor lor și au fugit de acasă, locuind într-un oraș.

Familia fetei, care provenea dintr-o castă „superioară” nu a fost de acord cu căsătoria acesteia cu bărbatul pe care îl iubea și care provenea din comunitatea „daliţilor”, considerată cea mai de jos castă indiană. În cei trei ani care au trecut de la căsătoria lor, cei doi au avut doi copii, dar luna trecută s-au întors în satul natal pentru a se întâlni cu rudele soțului.

Poliția locală transmite că cei doi au fost observați de sătenii care l-au anunțat pe fratele femeii. „Acesta din urmă a adunat un grup care a atacat cuplul şi l-a ucis cu pietre”, a declarat un membru al poliţiei locale. „Trei dintre principalii acuzaţi au fost identificaţi, inclusiv fratele şi unchiul femeii”, a adăugat oficialul.

Conform statisticilor ONU, din cele 5.000 de „crime din onoare” care au loc în fiecare an în lume, aproape 1.000 se produc în India. În 2011, Curtea Supremă din India a decis ca cei vinovaţi de „crime din onoare” să fie condamnaţi la pedeapsa cu moartea, scrie libertatea.ro.