Evenimentul Zilei > Social > Se înființează o comisie care să ancheteze motivul creșterii prețurilor la energie și gaze. Ce vor afla românii?
Se înființează o comisie care să ancheteze motivul creșterii prețurilor la energie și gaze. Ce vor afla românii?

Se înființează o comisie care să ancheteze motivul creșterii prețurilor la energie și gaze. Ce vor afla românii?

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a votat pentru înființarea unei comisii care să ancheteze motivul pentru care prețul la energie și gaze a crescut foarte mult.

Virgil Popescu, ministrul Energiei, a vorbit despre scumpirile îngrijorătoare la energie și gaze, care îi vor afecta serios pe români. Politicianul, care a preluat și interimatul ministerului Economiei, de la Claudiu Năsui, a spus că vrea să înființeze o comisie care să facă o anchetă, pentru că  își dorește „să afle toți românii cauzele pentru care prețurile au crescut.”

Planul lui Virgil Popescu, înființarea unei comisii: „Îmi doresc să afle toți românii cauzele pentru care prețurile au crescut”

„Am votat pentru înființarea comisiei parlamentare care anchetează creșterea prețului la energie şi gaze, deoarece îmi doresc să afle toți românii cauzele pentru care prețurile au crescut. Iată unul dintre motive: nu s-a mai pus în funcțiune nici o unitate nouă de producție a energiei electrice din anul 2015, de la construirea capacităților de energie regenerabilă.

Mă uit în urmă și văd ce miniștri au fost… și voi veni la audieri ca să explic ce s-a întâmplat și ce se întâmplă, acum, în sistemul energetic național. Voi arăta, de asemenea, măsurile pe care le luăm pentru protejarea consumatorilor casnici”, a scris ministrul Virgil Popescu pe contul de Facebook.

„Ordonanța vine în completarea legii consumatorului vulnerabil din energie”

„La minister lucrăm, în momentul de față, la o Ordonanță pentru protecția a milioane de români împotriva creșterii prețului la energie electrică și gaze naturale. Ordonanța vine în completarea legii consumatorului vulnerabil din energie”, a mai precizat oficialul în postarea respectivă.

În altă ordine de idei, prima decizie luată de ministrul Virgil Popescu, după ce a preluat interimatul la Ministerul Economiei de la Claudiu Năsui, a fost să anuleze prelungirile de mandate în Consiliile de administrație ale companiilor din subordinea ministerului.

„Am decis să amân o serie de decizii care au fost luate intempestiv cu privire la mai multe societăţi aflate în coordonarea MEAT”, a afirmat ministrul Virgil Popescu.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: