Evenimentul Zilei > Actualitate > Se închide România. E dramă națională! Ora la care Klaus Iohannis va anunța restricțiile dure pentru următoarea perioadă
Se închide România. E dramă națională! Ora la care Klaus Iohannis va anunța restricțiile dure pentru următoarea perioadă

Se închide România. E dramă națională! Ora la care Klaus Iohannis va anunța restricțiile dure pentru următoarea perioadă

Președintele Klaus Iohannis a convocat, miercuri, 20 octombrie, la Palatul Cotroceni, responsabilii în gestionarea pandemiei de coronavirus, mai mulți membri ai Guvernului, la o zi după ce România a înregistrat un număr sumbru de decese cauzate de coronavirus. Șeful statului a anunțat impunerea unor noi măsuri restrictive pentru limitarea răspândirii SARS-COV-2.

Situația epidemiologică a scăpat de sub control. La morgă nu mai sunt locuri, sicriele sunt scoase pe bandă rulantă, sunt tragedii fără margini în familiile din România.

În spitale nu sunt suficiente medicamente pentru pacienții COVID-19, iar la o zi după ce România a înregistrat cel mai mare număr de decese de la debutul pandemiei – 574 cazuri de deces, dintre care 528 la persoane nevaccinate -, șeful statului a anunțat convocarea mai multor membri ai Guvernului interimar, precum și ai reprezentanților campaniei de vaccinare și a Departamentului pentru Situații de Urgență.

Ședința convocată de președintele Klaus Iohannis urmează să aibă loc la ora 16.00 sau 17.00, potrivit Antena3.

Restricții la nivel de circulație și interacțiune umană

Președintele Klaus Iohannis a anunțat limitarea interacțiunii umane și a deplasării astfel încât răspândirea coronavirusului să fie ținută sub control. Chiar și în ceasul al 12-lea, autoritățile trebuie să facă tot ce le stă în putere pentru a lupta împotriva virusului ucigaș, a spus șeful statului.

„Este alarmantă lipsa de acţiuni concrete din partea autorităţilor şi cifrele de astăzi confirmă, din păcate, că nu s-a făcut ceea ce ar fi trebuit până acum. Am decis să convoc mâine (n.r. miercuri, 20 octombrie) o şedinţă cu toţi responsabilii guvernamentali implicaţi în gestionarea pandemiei, pentru instituirea unor măsuri clare, restrictive, singurele care mai pot diminua în acest moment răspândirea infectărilor”, a anunțat Klaus Iohannis, marți.

Klaus Iohannis a vorbit despre certificatul verde

Președintele României a vorbit și despre posibilitatea impunerii certificatului verde COVID-19 în regim de urgență pentru a ajunge la o stabilizare a numărului de cazuri de infectare. Specialiștii cer, pe de altă parte, lockdown și stare de urgență.

„În acelaşi timp, pentru a opri acest val pandemic foarte agresiv, sunt necesare măsuri urgente care să stopeze transmisia comunitară intensă şi este nevoie de ele acum. Fie că vorbim de Certificatul verde adoptat în regim de urgenţă de către Parlament sau de alte măsuri capabile să reducă pe termen scurt mobilitatea şi interacţiunea umană, nu trebuie să mai pierdem nicio clipă în a le asuma şi pune în aplicare, indiferent cât de nepopulare ar părea. Orice zi pierdută sau de ezitare poate avea efecte dramatice pentru noi toţi, ca societate”, a mai spus Klaus Iohannis.

Urmează coșmarul: 10.000 de români vor muri de COVID-19 în următoarele 14 zile

Previziunile sunt negre pentru România. OMS se pregătește să vină în țară pentru a afla cauzele care au condus la tragedia actuală în sănătate, precum și în societate. Specialiștii au avertizat că, în următoarele două săptămâni, România va înregistra un număr de un milion de oameni care se vor infecta cu SARS-COV-2 și alți 10.000 de români vor muri de COVID-19 în următoarele 14 zile. Indiferent de măsurile ce se vor lua, acest scenariu este inevitabil, potrivit epidemiologului Octavian Jurma.

Specialiștii susțin că este neapărat necesară impunerea carantinei în România și declararea stării de urgență pentru a putea lupta cu COVID-19. Amintim că marți, 19 octombrie, 574 de români au murit din cauza COVID-19, 1.805 de pacienţi s-au aflat internați la ATI și au fost raportate alte 18.863 noi cazuri de infectare.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: