Evenimentul Zilei > Actualitate > Se deschide Pasajul Mogoșoaia. Cum arată și câte benzi are. VIDEO
Se deschide Pasajul Mogoșoaia. Cum arată și câte benzi are. VIDEO

Se deschide Pasajul Mogoșoaia. Cum arată și câte benzi are. VIDEO

Pasajul rutier suprateran care va muta actuala Șosea de Centură a Capitalei cu ale sale patru benzi peste giratoriul de la intersecția cu DN1A - Mogoșoaia se inaugurează joi, cu șase luni înainte de termen.

Fostul ministru Cătălin Drulă a făcut anunțul miercuri, iar actualul ministru al Transporturilor a comunicat abia în jurul orei 18.30 că se va afla joi pe teren la inaugurare.

„Pentru acest pasaj de 108 metri (plus rampele și bretele aferente) a fost prevăzută la licitația din 2017 o durată de execuție de 24 de luni. Enorm! Cu alte cuvinte, constructorul trebuia să termine lucrarea abia în aprilie 2022. Nu am acceptat această situație și, după discuții cu Compania de Drumuri și cu constructor, am reușit să obțîn o asumare fermă pentru finalizarea în avans, cel târziu pe 1 octombrie”, a detaliat fostul ministru Drulă, într-o postare pe Facebook publicată miercuri după-amiază.

„Am mai insistat și pe amplasarea de panouri antifonice pe întregul pasaj și rampele lui, astfel încât locuitorii din zonă să beneficieze de un confort sporit și proiectul să se integreze armonios în țesutul urban al capitalei„, a spus fostul ministru.

Lucrările de reasfaltare nu sunt gata

Fostul ministru a declarat lucrările de reasfaltare a centurii între pasajul Mogoșoaia și Otopeni împreună cu turbogirația de la Otopeni nu o fie terminate până la inaugurarea pasajului așa cum ar fi trebuit și s-a promis.

„Din păcate, s-a ridicat în ultimele săptămâni pedala de pe accelerația acestor investiții”, a spus Drulă.

Ministerul Transporturilor a anunțat miercuri seară doar că „ministrul interimar al transporturilor și infrastructurii, Dan Vîlceanu, se va afla joi, 30 septembrie 2021, începând cu ora 15.00, pe amplasamentul obiectivului de investiții Pasaj rutier Mogoșoaia, cu ocazia deschiderii traficului pe acest obiectiv”., sursa monitorizări.hotnews.ro

Centura Capitalei a fost modernizată

Circa 20 de km din Centura de Nord a Capitalei au fost modernizați și lărgiți la 4 benzi încă din 2010, iar singurul punct din zonă care a rămas neschimbat a fost intersecția de la Mogoșoaia cu DN1A – un sens giratoriu unde constant apar blocaje și cozi exagerate. Abia în luna iunie 2017, după ani la rândul de promisiuni și revizuiri de studii, Compania de Drumuri scotea la licitație proiectarea și execuția pasajului suprateran de la Mogoșoaia care ar urma să „ridice” Șoseaua de Centură peste DN1A București – Mogoșoaia – Ploiești.