Evenimentul Zilei > Politica > Se decide viitorul lui Ludovic Orban. Cîțu bagă PNL în ședință. „Haideţi să nu încurcăm lucrurile”
Se decide viitorul lui Ludovic Orban. Cîțu bagă PNL în ședință. „Haideţi să nu încurcăm lucrurile”

Se decide viitorul lui Ludovic Orban. Cîțu bagă PNL în ședință. „Haideţi să nu încurcăm lucrurile”

Demisia lui Ludovic Orban de la șefia Camerei Deputaților și alternativele pe care le are PNL pentru a desemna un succesor vor fi luate în discuție la ședința Biroului Executiv de marți.

Declarația îi aparține noului președinte al PNL, Florin Cîțu. Potrivit spuselor sale, decizia în cazul lui Orban va aparține conducerii partidului. Biroul Executiv vs discuta toate variantele privind şefia de la Camera Deputaţilor, după demisia lui Ludovic Orban, şi va alega cea mai bună soluție dinte toate.

„Mâine în BEx vom discuta toate variantele şi vom vedea care este cea mai bună variantă pentru PNL”, a afirmat Florin Cîţu, la sediul partidului.

Florin Cîțu a confirmat că nu a mai purtat nici o discuție cu Ludovic Orban după ședința de duminică când au fost alese forurile de conducere ale partidului. El a subliniat că demisia lui Orban a fost un act unilateral.

„Am discutat, ieri, la Consiliul Naţional, exact despre această temă şi a rămas că vom clarifica detaliile în BEx-ul de mâine… Demisia este o decizie unilaterală a celui care are funcţia. Haideţi să nu încurcăm lucrurile. Mâine în BEx discutăm ce e mai bine pentru PNL. Sunt două lucruri total diferite”, a mai spus Florin Cîțu.

Iohannis la congres

Orban a denunțat parteneriatul cu Klaus Iohannis

Referitor la afirmațiile predecesorului său, că a încheiat parteneriatul cu președintele Klaus Iohannis, actualul lider al PNL a spus că nu există așa ceva pe „persoană fizică”.

„Parteneriatul este între PNL şi preşedintele Klaus Iohannis şi este mai puternic ca niciodată. Am spus asta şi o voi spune în continuare. Deci, nu există aşa ceva – parteneriat pe persoană fizică”, a completat Cîţu.

Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, după ce a pierdut alegerile că îl felicită pe premierul Florin Cîţu pentru victorie. Cu acest prilej a anunțat, însă că nu va mai avea niciun fel de parteneriat cu preşedintele Klaus Iohannis.

„Între Ludovic Orban şi Klaus Iohannis nu mai există niciun parteneriat”, a afirmat Ludovic Orban.

Orban și-a reluat criticile la adresa președintelui Iohannis

Ulterior, luni, fostul lider al PNL a reluat declarațiile cu privire la Klaus Iohannis. El a spus că președintele și-a declarat susținerea pentru Florin Cîțu. Iar el a trebuit să ceară scuze românilor pe care i-a convins să-l voteze pe Iohannis în funcţia de şef al statului.

„Aţi văzut cu ochii dumneavoastră cine a spus limpede că îl sprijină pe Cîţu – preşedintele României. Practic, toate speculaţiile care au fost pe toată perioada campaniei că preşedintele îl susţine pe Florin Cîţu, faptul că şi-a construit întreaga campanie pe mesajul ăsta, că e ordin pe unitate de la Preşedinţie să iasă Cîţu preşedinte, eu nu l-am crezut pentru că eu nu am asistat la nicio discuţie între preşedinte şi lideri din partid la care să le fi cerut Iohannis să-l sprijine pe Florin Cîţu.

E adevărat că am avut informaţii de la toţi membrii, care îmi povesteau că fac campanie diferiţi preşedinţi. În schimb, toate lucrurile acestea s-au clarificat prin prezenţa preşedintelui la congres, în mesajul pe care l-a adresat congresului, care a fost un mesaj fără echivoc, orice om a înţeles partizanatul preşedintelui pentru Florin Cîţu”, a afirmat Ludovic Orban.

El a refuzat să ia în discuție o eventuală suspendare a lui Klaus Iohannis din funcție pentru implicarea în viața internă a unui partid, lucru interzis de Constituție.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: