Evenimentul Zilei > Politica > Raluca Turcan a lipsit de la depunerea candidaturii lui Cîţu, dar a trimis un mesaj în care se laudă cu realizările
Raluca Turcan a lipsit de la depunerea candidaturii lui Cîţu, dar a trimis un mesaj în care se laudă cu realizările

Raluca Turcan a lipsit de la depunerea candidaturii lui Cîţu, dar a trimis un mesaj în care se laudă cu realizările

Raluca Turcan a lipsit de la depunerea candidaturii lui Florin Cîţu. Potrivit surselor, ministrul Muncii ar putea rămâne pe dinafară în cazul în care premierul câștiga președinția partidului.
Deşi a lipsit de la depunerea candidaturii a lui Florin Cîţu, ministrul Muncii a ținut să facă un comentariu pe social media subliniind faptul că: Motiunea „România liberală”, susținută de premier, este moțiunea modernizarii PNL si a modernizarii Romaniei, iar reformele demarate la ministerul Muncii sunt piatra de temelie pentru reforma statului.
Şi continuă:Reușita acestei moțiuni pentru PNL se va vedea în alegerile din 2024. Florin Ciţu şi echipa pe care a creat-o în aceste săptămâni vor câştiga alegerile în PNL şi vor face, alături de partenerii din actuala Coaliție, o bună guvernare a României – pentru că aceasta este prioritatea şi aceasta este așteptarea romanilor”, a scris Raluca Turcan pe Facebook.

Românii sunt sătui de promisiuni, singurele garanții reale sunt faptele, iar faptele arată că guvernul Cîţu a reuşit

În ciuda mesajului de susinere al Ralucăi Turcan, totuşi, aceasta ar putea rămâne şi fără Ministerul Muncii. Potrivit unor surse politice, dacă este ales Cîţu la şefia partidului, Turcan ar putea rămâne fără funcţie, cât şi fără portofoliul Muncii şi înlocuită de Robert Sighiartău.
Raluca Turcan: „In primul rand, am intervenit rapid si corect cu masuri de sustinere a companiilor si pentru protejarea locurilor de munca in pandemie: 7,3 miliarde de lei, masuri active care au functionat pana la jumatatea acestui an. Aceasta a fost baza pentru cresterea economica de 13,6% pe trimestrul 2, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. In plus, ultimele 7 luni au insemnat o crestere de 120.000 de noi contracte de munca.
Aceste rezultate economice arata ca guvernul Citu a actionat corect si ne ofera certitudinea unei evolutii economice bune in acest an, dupa o criza economica dura anul trecut si in conditiile in care ne confruntam cu presiuni economice globale majore determinate de dezechilibrele in lanturile de aprovizionare si de cresteri-record ale preturilor la materiile prime.
In al doilea rand, au inceput schimbarile institutionale si legislative de care este urgenta nevoie si care au fost amanante 30 de ani, in domeniul pensiilor, a salarizarii, asistentei sociale si pietei muncii, a digitalizarii institutiilor. Iar aici cel mai important instrument este PNRR, in cadrul căruia componenta de redresare după criză și de reziliență este dublată de componenta de reforme.
Aceste reforme garantează că investițiile nu mai sunt doar investiții pe hârtie, cum s-a întâmplat de multe ori în trecut, ci vor aduce cu adevărat bunăstare.

Raluca Turcan încearcă să fie convingătoare şi spune: Sistemului de pensii urmărește un nou cadru legal echitabil, predictibil și sustenabil

Ministrul Muncii mai subliniază că PNRR presupune o alocare de 368 de milioane de euro pentru reforme în domeniul muncii și protecției sociale. Alocarea pentru reforma sistemului de pensii urmareste un nou cadru legal echitabil, predictibil și sustenabil, iar banii vor merge concret către susținerea procesului de evaluare a dosarelor de pensii aflate în plată, respectiv către servicii electronice avansate prin digitalizarea Casei Naționale de Pensii Publice și a structurilor teritoriale. Exista, de asemenea, o alocare consistenta pentru dezvoltarea componentei de infrastructură socială: reforma sistemului de protecție a persoanelor adulte cu dizabilități si dezvoltarea infrastructurii sociale pentru copii.
Tot prin PNRR, venim cu fonduri pentru partea de ocupare, formalizarea muncii și dezvoltare a economiei sociale, iar in cadrul Pilonului II – Transformarea digitală – raspundem nevoii de digitalizare si venim cu fonduri pentru digitalizarea ANOFM, Inspectiei Muncii si ANPIS.
Rezultatul concret al acestor actiuni se va vedea în final in buzunarele românilor, prin creșterea veniturilor, după reformele din domeniul pensiilor și salarizării publice si intr-o mai buna functionare a sistemelor publice, cum este cel al asistentei sociale.
Prin toate aceste masuri modernizam Romania, asta este baza platformei „Romania Liberala” sustinuta de Florin Citu, viitorul presedinte al PNL”, a concluzionat Raluca Turcan în postarea sa de pe contul personal de Facebook.
Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: