Evenimentul Zilei > Actualitate > Se cere un nou lockdown în România! Un celebru medic face un apel disperat, după situația dezastruasă din țară
Se cere un nou lockdown în România! Un celebru medic face un apel disperat, după situația dezastruasă din țară

Se cere un nou lockdown în România! Un celebru medic face un apel disperat, după situația dezastruasă din țară

Un medic de la Spitalul Floreasca a vorbit despre impunerea unui lockdown care să amelioreze situația dramatică prin care trece România în ultima perioadă.

Radu Țincu, medic primar la terapie intensivă la Spitalul Floreasca, crede că, în acest moment, în România, se impune un nou lockdown. Măsură care ar avea rolul de-a reduce cazurile de decese și de îmbolnăviri provocate de coronavirus.

„La 19.000 de cazuri pe zi, care cred că în mod real sunt de trei ori mai multe dacă am face o testare masivă a populației. Nicio măsură nu mai poate fi eficientă decât lockdownul și distanțarea fizică pentru că transmiterea virusului va continua.

Medicul care propune soluția radicală: un lockdown pentru România

Ceea ce trebuia să facem era să implementăm respectarea măsurilor sanitare cu rigurozitate, știind că România are cel mai mic grad de imunizare colectivă și ar fi trebuit să supraveghem încă din luna august respectarea măsurilor sanitare ca să nu ajungem la o astfel de evoluție pandemică, care să necesite un lockdown”, a spus doctorul Radu Țincu la Antena 3.

Au fost sincope cu aprovizionarea medicamentelor. Tocilizumabul nu există la acest moment, pentru că producătorul și-a redus foarte mult capacitatea de producție, având în vedere că evoluția pandemiei în Europa este una scăzută și, pe de altă parte, vedem din declarațiile fostului ministru al Sănătății că nu a demarat procedurile de achiziție pentru acest medicament. Este evident că această instabilitate politică din ultimele luni, care a vizat Ministerul Sănătății, a determinat sincope în aprovizionarea cu medicamente pentru tratamentul pacienților COVID-19”, a mai afirmat medicul.

Anunțul pe care l-a făcut, marți, președintele Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a vorbit, azi, despre situația dramatică pe care o traversează România. Miercuri, autoritățile vor lua în calcul alte măsuri restrictive. „Am decis să convoc mâine o şedinţă cu toţi responsabilii guvernamentali implicaţi în gestionarea pandemiei pentru instituirea unor măsuri clare, restrictive, singurele care mai pot diminua în acest moment răspândirea infectărilor”, a afirmat liderul de la Cotroceni

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: