Evenimentul Zilei > Politica > Se cere demisia lui Barna, după ce a fost reclamat la DNA: „Este cazul să își asume ce a făcut în trecut”
Se cere demisia lui Barna, după ce a fost reclamat la DNA: „Este cazul să își asume ce a făcut în trecut”

Se cere demisia lui Barna, după ce a fost reclamat la DNA: „Este cazul să își asume ce a făcut în trecut”

AUR a cerut demisia vicepremierului Dan Barna, după ce firmele care au derulat proiecte cu bani europeni ale liderului USR sunt cercetate de procurorii DNA.

„Fără penali în funcții publice! O Românie fără hoție” Parcă așa era sloganul, nu?, a scris AUR pe pagina de Facebook, ca mesaj pentru un vizual cu acest subiect.

George Simion: Dl. Barna vinde pielea ursului din pădure

„Credem că este un act de normalitate într-o Românie normală a președintelui Iohannis. Nu doar fără penali în funcții publice, ci și o Românie fără hoție. Vrem ca USR-PLUS să dea dovadă de responsabilitate și să își asume, să arate că nu au fost simple slogane de campanie și să-l vedem pe Dan Barna cum își asumă faptele săvârșite înainte de 2016. Furt nu din bugetul public, din fondurile europene.

Este cercetat, cei de la DLAF sesizează DNA-ul. Vrem reacții, vrem să trecem de episoadele de răfuieli politice în care a fost folosită justiția. Vrem să vedem dacă Dan Barna își asumă ceea ce în campaniile electorale spunea. E simplu.

Copresedintii Aliantei pentru Unirea Romanilor (AUR), deputatul George Simion si senatorul Claudiu Tarziu.

Dl. Barna face ce celălalt Barna din Guvern (n.r. – Tanczos Barna, ministrul Mediului); vinde pielea ursului din pădure. Este cazul să își asume ce a făcut în trecut. Ne dorim înlăturarea d-lui Dan Barna cât mai repede, în seara asta dacă se poate, din funcția de viceprim-ministru. Ni se pare o abordare corectă, dar acum să vedem, e o situație dificilă în această coaliție de conjunctură. Să vedem cine își va asuma responsabilitatea, știm că există rivalități și pentru șefia acestui partid”, a declarat George Simion, într-o intervenție la Antena 3.

Dan Barna: „Dacă va porni urmărirea penală, mă voi retrage”

Potrivit Digi 24, dosarul care vizează firmele liderului USR, Dan Barna, a fost trimis de la Departamentul de Luptă Antifraudă la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru indicii legate de săvârşirea unor fapte penale. În această speță, 4 persoane sunt cercetate penal.

Dan Barna a declarat, marți, la Parlament, că dacă se va porni urmărirea penală împotriva sa se va retrage din funcții. Președintele USR PLUS a solicitat notă de constatare de la DLAF, deoarece nu a fost informat în legătură cu acest demers. USR-istul a subliniat că el nu face parte din grupul de 4 persoane acuzate în dosar.