Evenimentul Zilei > Economie > Se apropie vremea taxiurilor zburătoare. Când va deveni realitate un proiect revoluționar, ce părea a fi SF
Se apropie vremea taxiurilor zburătoare. Când va deveni realitate un proiect revoluționar, ce părea a fi SF

Se apropie vremea taxiurilor zburătoare. Când va deveni realitate un proiect revoluționar, ce părea a fi SF

La Jocurile Olimpice de Vară ce vor fi găzduite de capitala Franței, Paris, în anul 2024, vor funcționa taxiuri zburătoare, proiectul fiind în plină desfășurare.

Francezii se pregătesc pentru o mare inovație, în perspectiva Jocurilor Olimpice de Vară, ce vor fi găzduite de capitala Paris în anul 2024. Este vorba despre taxiuri electrice, iar aceste aparate urmează să fie supuse unor teste în următoarele luni.

Taxiuri zburătoare care vor funcționa în timpul Jocurilor Olimpice găzduite de Paris în anul 2024

O rută ar urma să lege aeroporturile Paris-Charles de Gaulle și Le Bourget, iar cealaltă ar fi între două suburbii la sud-vest de capitala Franței, potrivit unui comunicat al Aeroports de Paris.

Volocopter GmbH, Airbus SE, Vertical Aerospace Group Ltd, Lilium NV și Joby Aviation se numără printre dezvoltatorii de aeronave care participă la proiect împreună cu autoritatea de aviație civilă a Franței, a declarat operatorul aeroporturilor. Zonele de aterizare și decolare de la nodul Pontoise-Cormeilles-en-Vexin au fost adaptate pentru teste la începutul acestui an.

Avioanele electrice cu decolare și aterizare verticale, sau eVTOL, apar rapid ca o nouă piață de transport, dezvoltatorii strângând sute de milioane de dolari pentru proiectele lor. Vertical Aerospace din Marea Britanie și rivalul german Volocopter se numără printre companiile europene care concurează pentru comenzi alături de Lilium.

Proiectul francez se află pe o listă tot mai mare de baze planificate în toată lume,a inclusiv cele promovate de firma de infrastructură Urban-Air Port și producătorul de automobile sud-coreean Hyundai Motor Co., care vizează deschiderea la începutul anului viitor a unui prim site în Coventry, Anglia.

Sunt mai multe proiecte aflate în plină dezvoltare

Testele la nodul Pontoise cu două piste vor include: măsurători de zgomot, vibrații pe zborurile Volocopter; integrarea sigură a dronelor, eVTOL-urilor cu traficul aerian convențional; și încărcarea bateriei, întreținerea vehiculelor, după cum anunță jurnaliștii de la time.com.

Mai multe firme europene au anunţat, în acest an, că au dezvoltat tehnologia de mobilitate aeriană urbană (UAM) pentru pasageri sau pentru transport de mărfuri, cum ar fi livrările de echipamente medicale.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.