Evenimentul Zilei > Politica > Se apropie marele anunț. Liviu Dragnea e decis: își face partid naționalist
Se apropie marele anunț. Liviu Dragnea e decis: își face partid naționalist

Se apropie marele anunț. Liviu Dragnea e decis: își face partid naționalist

Fostul președinte al PSD, Liviu Dragnea, își pregătește revenirea în politică, într-un nou partid nationalist, cu care se va bate pe electoratului Partidului AUR.

Liviu Dragnea intenționează să revină în politică, într-un partid nationalist, care își va disputa același electorat cu Partidul AUR, condus de George Simion și cu Partidul Neamului Românesc (PNR) unde activează Diana Șoșoacă.

Surse din apropierea fostului lider al PSD, susțin că este foarte posibil ca acesta să-și anunțe revenirea în politică chiar duminică. Liviu Dragnea va da primul interviu la tv, după eliberarea condiționată din închisoare.

Potrivit acelorași surse noul partid va avea orientare naționalistă și se va confrunta, direct, pe același electorat, cu Alianța pentru Unitatea Românilor (AUR) și Partidul Neamului Românesc (PNR) unde activează Diana Șoșoacă.

Până în prezent nu se știe nimic oficial despre o eventuală nouă formațiune politică, iar acest lucru a dat naștere la numeroase speculații. Astfel, numele viitorului partid ar putea fi Alianța Naționaliștilor Români sau Partidul românilor ori Alianța Pentru Patrie sau România puternică ori Uniunea Pentru Patrie.

Liviu Dragnea, Codrin Stefanescu

Marcel Ciolacu ridică din umeri

Chestionat în legătură cu această posibilitate, ca Liviu Dragnea să revină în politică, Marcel Ciolacu, președintele PSD, a indicat cine ar fi cel mai potrivit să lămurească situația. El a precizat că acest lucru îl cunosc cel mai bine chiar Liviu Dragnea și Codrin Ștefănescu, colaboratorul său apropiat.

„Am discuţii cu toţi foştii preşedinţi ai partidului, mai puţin cu domnul Liviu Dragnea, cu care n-am avut această plăcere. Nici cât timp a fost închis, nici… Cred că cel mai potrivit este Codrin (Ştefănescu – n.r.) să spună dacă îşi fac sau nu partid. (…) Deci ar fi al treilea preşedinte, nu? Că şi Mircea Geoană şi-a făcut partid, şi Victor Ponta. Acum, dacă doi n-au reuşit, să încerce şi al treilea, nu? Poate reuşeşte”, a declarat Marcel Ciolacu la Radio Guerrilla.

Liviu Dragnea, al treilea președinte PSD care încearcă să revină

Marcel Ciolacu crede că Liviu Dragnea încearcă să revină în politică ca urmare a anumitor frustrări sau pentru a corecta unele rateuri din cariera sa din PSD.

„Să încerci din cauza anumitor frustrări sau anumitor rateuri alea tale să vii să anunți că îți creezi un partid mi se pare mult. Eu nu am să fac sub nicio formă acest lucru indiferent ce se va întâmpla. Cu toții suntem trecători în funcții. La un moment dat ori faci tu un pas înapoi când simți că tragi partidul în jos, ori atunci partidul funcționează organic, se cuplează oamenii și te schimbă”, a mai spus Marcel Ciolacu la Radio Guerrilla.

Liviu Dragnea ar fi al treilea președinte al PSD care, după ce a pierdut conducerea partidului și-a făcut o altă formațiune. Cel dintâi a fost Mircea Geoană, care a înființat Partidul Social Românesc (PSRo), iar la câtva timp după el a urmat Victor Ponta cu Pro România. Nici unul, nici altul nu au reușit să se mențină în prim-planul politicii, însă, cu noile formațiuni.