Evenimentul Zilei > Politica > Ce face PSD ca să amâne alegerile. Alina Gorghiu dezvăluie manevrele de la Senat
Ce face PSD ca să amâne alegerile. Alina Gorghiu dezvăluie manevrele de la Senat

Ce face PSD ca să amâne alegerile. Alina Gorghiu dezvăluie manevrele de la Senat

Alina Gorghiu îl acuză pe președintele Robert Cazanciuc (PSD) că recurge la un artificiu abuziv, în Senat, pentru a introduce în plen legea care dă Parlamentului dreptul să stabilească data alegerilor parlamentare.

Senatorul liberal a făcut o postare pe rețelele de socializare explicând în ce constă artificiul, care încalcă regulamentul instituției, la care a recurs PSD pentru a introduce, în plen, acest proiect de lege care va permite o amânare a alegerilor parlamentare

„Domnul Cazanciuc, care împreună cu conducerea PSD, se teme de alegeri ca Dracul de tămâie, a convocat un Birou Permanent la 13.00 (luni – n. red.). Motivul? Evident că unul singur: amânarea alegerilor parlamentare pentru ca parlamentarii PSD să mai stea încă 3 luni în funcție, prelungire votată chiar de cei care vor beneficia. Biroul Permanent a fost fără cvorum, pentru că politicienii responsabili nu vor să participe la această mascaradă penibilă. PSD-iștii pozează în responsabili în fața camerelor, iar în rest stau câte 13 persoane la mese mici”, a arătat Alina Gorghiu în postarea pe care a publicat-o pe contul său de Facebook.

Senatorul liberal a precizat că, ulterior, constatând că nu poate convoca Biroul Permanent, Robert Cazanciuc a convocat o ședință de plen, la Senat,  invocând „probleme organizatorice”.

„Ulterior, domnul Cazanciuc a convocat, neregulamentar, fără o ordine de zi stabilită de Birou Permanent, un plen, mâine, fizic, pentru probleme organizatorice. PNL se va disocia de orice fel de ședință convocată neregulamentar, prin abuz în funcție, de către PSD. Vom apela la toate pârghiile regulamentare pentru a contesta la CCR demersurile în disprețul legii făcute de PSD. De asemenea, vom analiza și în ce măsură comportamentul lui Cazanciuc se încadrează la abuz în serviciu, pentru că așa pare” a mai scris Alina Gorghiu pe pagina de Facebook.

Senatorul PNL susține că demersul PSD reprezintă un alt motiv pentru care alegerile ar trebui să se desfășoare la data stabilită de Guvern, pe 6 decembrie.

„Acțiunea PSD de astăzi este încă un motiv pentru care alegerile trebuie să aibă loc la 6 decembrie. Trebuie să scăpăm de această majoritate toxică din Parlament!”, a mai scris Alina Gorghiu.

Ciolacu aduce lămuriri

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a lămurit, într-o intervenție televizată, de ce a fost convocată ședința de plen la Senat, în cursul zilei de marți. El a declarat că ședința are drept obiectiv schimbarea secretarilor Biroului Permanent. El a precizat că Senatul este blocat pentru ca legea care conferă dreptul Parlamentului să stabilească data alegerilor să nu poată fi introdusă pe ordinea de zi.

„Vom face un plen fizic şi să schimbăm membrii Biroului Permanent. (…) Mâine vor fi schimbaţi secretarii. (…) Mâine se va vedea exact ce forţe politice vor să fie alegeri pe 6 decembrie, cele care boicotează de două săptămâni Senatul, în speţă PNL şi USR, şi forţele politice care iau în considerare ceea ce spun specialiştii, că aceste alegeri nu trebuie să fie pe 6 decembrie”, a afirmat, luni, Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a subliniat că alegerile parlamentare ar trebui reprogramate, din cauza creşterii numărului cazurilor de COVID-19, la începutul anului viitor, timp în care ar apărea vaccinul împotriva virusului SARS-CoV-2.