Evenimentul Zilei > International > Se adună întrebări privind „Coreea de Nord fără coronavirus”
Se adună întrebări privind „Coreea de Nord fără coronavirus”

Se adună întrebări privind „Coreea de Nord fără coronavirus”

THE COREA TIMES (Coreea de Sud). Coreea de Nord rămâne în continuare o ţară autoproclamată fără coronavirus, "datorită eforturilor sale preventive de carantină".

Cu toate acestea, o dovadă tot mai mare în sens invers creşte suspiciunile că ţara, cuprinsă între două puncte fierbinţi de COVID-19, Coreea de Sud şi China, ar fi putut să nu ţină epidemia mortală la distanţă. De când epidemia a fost detectată pentru prima dată în decembrie anul trecut la Wuhan, China, regimul Kim Jong-un a luat măsuri stricte, inclusiv închiderea frontierelor, suspendarea turismului străin şi carantinizarea tuturor cetăţenilor străini şi a persoanelor care ar fi putut fi expuse vizitatorilor din alte ţări.

Drept urmare, nu a raportat oficial nicio infecţie. Luni, publicaţia de stat Rodong Sinmun a raportat că ţara a plasat în carantină aproape 10.000 de persoane pentru suspiciune de virus, 3.800 fiind eliberate după ce nu au prezentat simptome.

Ziarul spune că plasarea în carantină a fost pentru cei care au sosit în ţară din străinătate şi cei care au intrat în contact cu aceştia, inclusiv 380 de diplomaţi străini şi reprezentanţi ai organizaţiilor internaţionale de la Pyongyang. Cu toate acestea, un raport de ştiri recent susţine speculaţiile că virusul contagios a intrat deja în Nord.

Citând o sursă din interiorul armatei nord-coreene, staţionată de-a lungul frontierei cu China, site-ul de ştiri Daily NK, din Coreea de Sud, a raportat că 180 de soldaţi au murit din cauza noului coronavirus şi aproximativ 3.700 de soldaţi sunt în prezent în carantină. Din cauza sistemului închis al Nordului, confirmarea raportului este aproape imposibilă, Ministerul Unificării din Coreea de Sud refuzând de asemenea să comenteze raportul. Regimul nord-coreean susţine în continuare că a menţinut numărul de infecţii la zero.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: