Evenimentul Zilei > Politica > Scumpirea gazelor și a electricității dă apă la moară PSD. Grindeanu cere comisie de anchetă parlamentară
Scumpirea gazelor și a electricității dă apă la moară PSD. Grindeanu cere comisie de anchetă parlamentară

Scumpirea gazelor și a electricității dă apă la moară PSD. Grindeanu cere comisie de anchetă parlamentară

Explozia prețurilor la gaze naturale și electricitate ar putea fi analizată în cadrul unei comisii parlamentare de anchetă. Este propunerea pe care o face PSD, la începutul următoarei sesiuni parlamentare.

Parlamentarii PSD au decis să solicitate înființarea unei comisii de anchetă care să analizeze creșterea prețurilor la gazele naturale și la electricitate, după liberalizarea pieței. Comisia de anchetă urmează să-i audieze pe ministrul Energiei, Virgil Popescu, unul dintre cei mai aprigi susținători ai liberalizării pieței, dar și repezentanți ai autorităților din domeniu. Anunțul a fost făcut de prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu.

Creşterea explozivă a preţurilor la energie şi la gaze a fost principalul subiect al discuţiei noastre de astăzi, din şedinţa grupurilor reunite, şi am decis să solicităm înfiinţarea unei comisii de anchetă la nivelul Parlamentului, cu audierea ministrului Energiei, Virgil Popescu, a preşedintelui Consiliului Concurenţei, a Protecţiei Consumatorului şi ANRE”, a afirmat Sorin Grindeanu.

Potrivit spuselor sale, această nebunie a creșterii prețurilor a ajuns prea departe, în condițiile în care salariile și pensiile oamenilor nu au crescut. Sorin Grindeanu acuză guvernul și pe premierul Florin Cîțu că au înghețat pensiile salariile și alocațiile pentru copii, în condițiile în care ne confruntăm cu scumpiri foarte mari.

„Noi credem că s-a ajuns prea departe în toată această nebunie de creştere de preţuri. Oamenii, pe de o parte, au aceleaşi salarii, aceleaşi pensii, copiii au aceleaşi alocaţie, pentru că, aşa cum toţi românii ştiu, toate aceste lucruri au fost îngheţate de premierul Cîţu. În schimb, pe de altă parte, avem creşteri foarte mari la facturile de energie şi gaze naturale, care aproape s-au dublat, alimentele se scumpesc de la o zi la alta, la fel şi preţul benzinei”, a mai transmis Sorin Grindeanu.

Florin Cîțu este interesat doar de Congresul PNL

Concomitent, PSD dorește ca legea privind consumatorul vulnerabil să fie votată cu celeritate în Camera Deputaţilor – cameră decizională – şi să intre în vigoare de la 1 octombrie.

„Nu suntem de acord sub nicio formă cu propunerea făcută de premierul Cîţu privitoare la amânarea termenului intrării în vigoare a acestei legi. Românii trebuie ajutaţi acum, nu vara viitoare”, a precizat Sorin Grindeanu.

Totodată, liderul PSD l-a mai acuzat pe Florin Cîțu că nu dorește să reducă valoarea TVA pentru utilități, fapt ce ar mai reduce presiunea asupra veniturilor cetățenilor. Grindeanu susține că singurul lucru de care este interesat Florin Cîțu, în acest moment, este doar congresul pentru președinția PNL.

„Pe de altă parte, am văzut că Florin Cîţu nu vrea să reducă TVA-ul la utilităţi (…), nu vrea decât să preia şefia PNL-ului, aceasta este singura prioritate pe care o are prim-ministrul în acest moment, nu protejarea românilor faţă de dublarea facturilor”, a susţinut Sorin Grindeanu.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: