Evenimentul Zilei > Politica > Scumpirea gazelor și a electicității inflamează scena politică. PSD, atac direct la Florin Cîțu
Scumpirea gazelor și a electicității inflamează scena politică. PSD, atac direct la Florin Cîțu

Scumpirea gazelor și a electicității inflamează scena politică. PSD, atac direct la Florin Cîțu

Premierul Florin Cîțu este mai interesat să aloce bani primarilor PNL, pentru a-și asigura susținerea la Congresul din 25 septembrie, în loc să reducă TVA pentru utilități, în beneficiul tuturor cetățenilor.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu îl acuză pe Florin Cîțu că ar fi refuzat propunerea furnizorilor de utilități, de a reduce valoarea TVA la servicile prestate populației. În schimb, susține liderul PSD, s-a preocupat să aloce bani primarilor care să-l susțină la alegerile pentru șefia PNL.

„Totul pentru Congrese, nimic pentru români! Premierul Cîţu a refuzat scăderea TVA-ului, propusă chiar de furnizorii de utilităţi. În schimb, a alocat bani pentru ca primarii PNL să-l voteze pe el la Congres! Coaliţia a amânat la nesfârşit dezbaterile pentru Legea consumatorului vulnerabil, în schimb a convocat sesiune extraordinară pentru funcţiile lor de la TVR şi RRA”, a scris Marcel Ciolacu, într-o postare pe Facebook.

Potrivit spuselor sale, Guvernul condus de Florin Cîțu nu face nimic pentru românii care au de suferit din cauza scumpirii facturilor la gaze și electricitate.

„Nici măcar astăzi, când românii sunt asaltaţi de facturi aberante la gaze şi energie, Guvernul PNL-USRPLUS-UDMR nu a făcut nimic concret: ZERO #soluţii pentru a proteja populaţia!”, a mai arătat Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a precizat că partidul său a depus deja amendamente la Legea consumatorului vulnerabil, aflată în Parlament, pentru ca românii cu venituri mici să fie sprijiniţi concret şi substantial. El susține că acest act normativ trebuie să intre în vigoare și să se aplice imediat, de la 1 octombrie.

„Chiar mâine, în prima şedinţă a actualei sesiuni, această lege poate fi dezbătută şi votată. Şi aplicată de îndată, nu la Paştele cailor când vrea Florin Cîţu!”, a adăugat preşedintele PSD.

Premierul pasează responsabilitatea la Parlament

Într-un discurs public, marți, 31 august, premierul Florin Cîţu a a dat vina pe „tot felul de curajoşi”, din toate partidele care propun soluții pentru această lege, fără ca cineva să-și fi asumat adoptarea sa într-o sesiune parlamentară extraordinară.

„Avem legea consumatorului vulnerabil şi aici iarăşi trebuie să spunem lucrurilor pe nume. Este o lege de prin 2012 care a tot fost împinsă şi niciun Guvern până la acest Guvern nu a avut curajul să-şi asume această lege. Astăzi am văzut că sunt tot felul de curajoşi care apar în spaţiul public, din toate partidele politice, cu soluţii. Această lege este din 2012 pregătită şi nu a fost până în acest moment luată în calcul. În primăvară am adoptat această lege”, a precizat Florin Cîțu.

Florin Cîțu, declarații cu bătaie la Ludovic Orban

Premierul a precizat că actul normative stă în Parlament din primăvară, fără să fie dezbătută sau adoptată. Florin Cîțu susține că era responsabilitatea președinților celor două camera parlamentare să adopte această lege mai repede. Florin Cîțu paseză responsabilitatea asupra contracandidatului său, Ludovic Orban, pentru faptul că legea consumatorului vulnerabil nu a fost adoptată până acum.

„Toată vara am discutat despre preţurile la energie. Nimeni din Parlament, niciun preşedinte de Camera Deputaţilor sau Senat, nimeni, niciun lider politic nu a venit să spună că face sesiune extraordinară pentru a adopta mai rapid această lege. A trebuit să vin tot eu să spun că vom trimite amendamente de la Ministerul Muncii şi Ministerul Energiei pentru a completa legea şi să o adoptăm mai devreme. Este foarte multă discuţie în spaţiul public, dar nimeni nu vrea şi atunci ne asumăm noi acest lucru”, a declarat Cîţu la Guvern.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: