DRAGOSTE LA VORBITOR ca-n filme. Povestea lui Tarzan, primul deținut care s-a însurat în Penitenciarul Jilava

DRAGOSTE LA VORBITOR ca-n filme. Povestea lui Tarzan, primul deținut care s-a însurat în Penitenciarul Jilava

A fost primul care s-a căsătorit în capela din Jilava, dar dragostea la distanţă n-a ţinut. Închisoarea e moartea pasiunii: dorul, gelozia şi scrisorile îngălbenite sunt tot ce rămâne în final.

În puşcărie, ca şi în viaţă, e o regulă: ochii care nu se văd se uită. Femeia, dacă nu eşti lângă ea, să aduci bani în casă, fuge în braţele altuia. Tarzan a îndrăznit să spere şi s-a ales cu inima ţăndări.

Acum doi ani, îşi unea destinul cu Cati, pentru prima dată în Jilava. Sobor de cinci preoţi, televiziuni şi escortă. După un an, nevasta îl anunţa că şi-a găsit pe altul. Peste o lună se eliberează şi merge să rezolve lucrurile bărbătește.

El cu căinţa, ea liberă cu dorinţa

Ne puteți urmări și pe Google News

Penitenciarul Jilava, ora 13.00 după-amiază. Zeci de femei aşteaptă să-şi vadă bărbaţii. Sarsanele de rafie cu pachete învelite în ziar se odihnesc pe trotuar.

Dincolo de porţi parcă intri pe un platou de filmare. Zidul e pictat cu scene din Avatar, iar veveriţa din Ice Age rânjeşte de pe bordură. De la gardul de sârmă ghimpată al terenului de sport, zeci de deținuți aliniați unul lângă altul ca-ntr-un țarc, răcnesc și flutură mâinile. De-a lungul culoarului cu celule, trei perechi de ochi curioși se zăresc prin vizete. E zona zero și nu văd cu lunile decât gardieni. Cheia se învârte scurt şi uşa se deschide cu zgomot. Trei rânduri de paturi suprapuse, o masă cu muşama roşie şi un televizor de pe care curge un macrameu e tot mobilierul. Tarzan stă chir­chit "la parter". Lângă el, o poză veche și un teanc de scrisori roase la capete. Colegii şuşotesc. "Tarzan dă interviu, e vedetă". Ce-i drept, şi numele îl ajută. "Era tata pilit când m-a botezat. Îi plăcea filmu’ cu Tarzan, era nebunie", explică originea numelui.

La 32 de ani, e recidivist. Prima oară a intrat la puşcărie în ’99. A fost acuzat de viol, dar se dă nevinovat. „Într-o seară, am intrat într-un restaurant și cinci băieți m-au invitat la un pahar. La masă era și-o femeie. Am stat ce-am stat cu ei, am plecat și i-am lăsat acolo. Ăia au plecat cu femeia, au bătut-o și-au violat-o și, dup-aia au aruncat-o la mine. Da` io nici n-am fost acolo”, dramatizează Tarzan. A ieşit în 2006, dar în 2009 a intrat iar. Tentativă de omor, la fel de nevinovat. "Cumnată-mea a luat bătaie şi a zis c-am fost io", se agită Tarzan. A luat cinci ani, dar face trei, peste o lună iese pentru bună purtare. Ceva îi umbrește însă fericirea. În Bolintin, un sat lângă Bucureşti, îl aşteaptă casa goală. Nevasta l-a părăsit acum un an pentru un vecin. "Şi-a luat trancafusele şi dusă a fost cu copilul. Nu ştiu ce-a văzut la el, eu sunt mai tânăr ca ea cu şase ani", se întreabă Tarzan.

Căsătorie de dragul pocăinței Pe Ecaterina sau Cati, cum o alintă, a întâlnit-o acum 14 ani. Blondină, subţirică, i-a sărit în ochi şi a invitat-o în sat.

Atât de tare s-a aprins dragostea între ei că după trei luni a cerut-o. S-au luat cu acte mai târziu şi au făcut un copil.

Când a fost închis a două oară, simţind că Tarzan o ia pe căi greşite, Cati a insistat să se ia şi în faţa lui Dumnezeu.

"Guriţa mea, abea aştept să ne cununăm, să fiu liniştită că poate te vei schimba în bine, că va intra Duhul Sfânt în noi", îi scria pe atunci. Părăsit de nevastă pentru un vecin

Cati s-a ocupat de toate formalităţile, a cumpărat verighetele şi cei doi îndrăgostiţi au făcut nunta în iarna lui 2010, la capela penitenciarului.

După ce s-au spovedit, s-au îmbrăcat în ginere şi mireasă. Nuntaşii au fost de la rude şi "colegi" până la directorul penitenciarului. Felicitările şi masa s-au ţinut în puşcărie, dar nu s-au ciocnit cupe de şampanie.

"Colegii m-au aşteptat în cameră cu tort, iar rudele au adus suc şi mâncare. A fost o masă sărăcăcioasă, că nu ne dă voie nici cu alcool, dar a fost frumos. Dup-aia am avut o vizită intimă de două ore. În total, am avut şase de când sunt aici, una la trei luni", înghite acum în sec. Tarzan a dat tonul căsătoriilor în pușcărie. Toate ziarele și televiziunile au vuit atunci FOTO: LIBERTATEA

Soţia a avut grijă ca nunta să se oficieze în puşcărie. Tot ea a fost cea care a încălcat jurămintele de credinţă Rău cu rău, dar mai rău e fără rău

După nuntă, lapte şi miere. Nevasta îl vizita săptămânal şi atunci venea încărcată cu bunătăţi. „Tarzane, eu te iubesc cu adevăratul sens al cuvântului, nu știu să fiu falsă și când ți-am jurat credință și iubire eternă, am știut ce vorbesc așa că stai liniștit. Cărniță scumpă, eu nu vreau pe George, eu vreau pe Tarzanu meu scump de la început, din primele trei luni, care mă respecta și știa să mă facă cu adevărat femeie. Dar pe urmă nu știu ce s-a întâmplat de a început fericirea mea să mă bată, mi-aș dori să știu de ce mă băteai”, i se plângea femeia în scrisori.

Așa că dragostea a mai durat un an. "Cati a început să vină la 3 săptămâni, la lună, la două. Din mai, anu` trecut n-a mai venit deloc. Lumea din sat mi-a spus că era cu altu’ pe scuter. Când am auzit că e ăla de la două case de noi, mi-au venit dracii. Am sunat-o şi a recunoscut tot. Dup-aia şi-a schimbat şi număru’, iar acu’ două luni a băgat actele de divorţ", e amărât Tarzan.

"I-am luat inele, parfumuri, da’ degeaba. Acum face curăţenie la ţigani, eu am ţinut-o ca pe prinţesă. Aşa e femeia, te uită când eşti la zdup. Nu s-or fi gândit prăpădiţii că ies şi o omor şi pe ea, şi pe ăla", doar "glumeşte" Tarzan.

"După ce c-a făcut ce-a făcut, a sunat aici şi s-a plâns că vreau să evadez. Atunci făceam de pază. Dup-aia nu m-au mai lăsat să ies din cameră", e revoltat bărbatul.

Când pune capul pe pernă, îl copleşesc gândurile. "Nu plâng, sufăr în mine. Şi e mai rău aşa", e tranşant Tarzan. Deocamdată nu vrea să întâlnească altă femeie.

Ar ierta-o pe Cati "dacă i-ar veni mintea la cap", doar îi leagă şi un copil, care "e păcat să crească fără tată". Primele luni după nuntă au fost cele mai dulci, și la propriu, și la figurat. Soția venea încărcată cu bunătăți, astăzi se mulțumește cu supa chioară din închisoare

Viața din pușcărie l-a călit, dar nu cât să uite cum i-a frânt inima Cati. Dacă într-o zi gardianul l-ar anunța că soția a venit să-l vadă, ar ierta-o pe loc FOTO: VLAD STĂNESCU "Lumea din sat mi-a zis că a văzut-o cu altu’ pe scuter. Nu s-or fi gândit prăpădiţii că ies şi fac omor" TARZAN, condamnat pentru tentativă de omor