Bogdan Tăicuţu îşi sfătuieşte fiul să înveţe pentru a putea pleca din această ţară a “lucrului bine făcut”, în care bebeluşii mor în maternităţi şi tinerii în cluburi. Îl îndeamnă să nu mai fie patriot şi să nu mai suporte toate minciunile unor politicieni care deşi au depus un jurământ, fac orice altceva în afară de a avea grijă de cetăţenii săi.

“Randuri catre fiul meu: 
Dragul meu baiat, a sosit vremea, ca in calitate de tata, sa-ti dau un sfat : invata , dragul meu baiat, invata atat de mult si atat de temeinic astfel incat sa poti pleca din tara asta , tara "lucrului bine facut" , tara in care bebelusii ard in maternitati, tinerii mor in cluburi, sau isi dau viata pentru confortul unor asa zisi demnitari, tara in care scumpii nostri politicieni sunt surprinsi dormind in timpul sedintelor, tara in care aceasi politicieni ,care au depus un juramant, acela de a sluji cetateanul , isi afunda adanc mainile in mocirla spagilor, invartind sume ametitor de mari pentru oamenii simpli, iar cand sunt prinsi, cei drept sporadic, sunt victimele sistemului si a opozantilor politici.

Du-te, fiul meu…du-te departe de mega-caracatita urii si a rautatii care a pus stapanire pe sufletele noastre. Du-te departe de tara asta a " lucrului bine facut", in care esti pierdut daca nu impingi ceva , oriune ! Tara asta in care e mult mai usor sa cobori in berna drapelul decat sa elaborezi legile in asa fel incat sa nu se ajunga niciodata la situatii sinistre . Tara in care nimeni nu e responabil pentru nimic, decat pentru imbogatire rapida si fara munca.

Du-te, fiul meu, acolo unde n-o sa fii in pericolul de a-ti scranti glezna in timp ce mergi pe un trotuar care a costat milioane pe hartie, dar in realitate e plin de gauri, unde n-o sa fii in pericol de a-ti cade in cap tencuiala de pe o cladire veche de 70 de ani, unde nu exista pericolul de a te rani sau muri la volan,in timp ce faci slalom printre gropile abia "plombate" , dar care din cauza "vremii potrivnice" , s-au surpat.

Nu fi patriot si nu mai suporta mizeriile si minciunile folosite ani si ani de catre aceasi oameni, doar pentru a-si construi ei palate si averi. Pleaca din tara asta in care , ca sa-ti ingropi mortii, trebuie sa faci credit la banca pentru ca a ajuns sa coste inmormantarea mai mult decat nunta. 

Pleaca din tara asta , pentru ca s-a ajuns ca valoarea unui om sa fie data de grosimea portofelului, numarului de carduri, masinile conduse sau eticheta de pe haine.Pleaca acolo unde n-o sa intalnesti oameni vorbind singuri pe strazi din cauza grijilor, unde n-o sa auzi despre atatea sinucideri din cauza deznadejdii….

Du-te, fiul meu…da-ti sansa sa cresti armonios la minte si in inima…”, spune Bogdan Tăicuţu.

În clubul Colectiv din Capitală, 30 de persoane au murit vineri seară, iar alte aproximativ 200 au fost rănite într-un incendiu izbucnit în timpul unui concert.