Scrisoare explozivă către Ministerul Educației. „Frică, stres, confuzie și lipsă de motivație”

Scrisoare explozivă către Ministerul Educației. „Frică, stres, confuzie și lipsă de motivație”

O elevă din Suceava a transmis o scrisoare către Ministerul Educației, în care atarage atenția asupra stresului și confuziei din rândul elevilor care se află în prag de Bacalaureat.

Cursuri online în țara în care încă nu există toalete în toate școlile sau fără apă curentă, țara în care peste 300.000 de elevi nu au acces la internet (în realitate această cifră ar putea fi mult mai mare). Unii profesorii s-au adaptat, noi ne-am adaptat, incertitudinea cu ce se întâmplă cu cei peste 300.000 de elevi încă rămâne. În această nebuloasă, luminița de la capătul tunelului a dat speranțe că va apărea: președintele Klaus Iohannis anunță că elevii din clasele terminale se vor putea întoarce la școală după data de 2 iunie, iar examenele vor fi susținute la data stabilită inițial”, continuă scrisoarea.

  • Alternative pentru bacalaureatul 2020

„Pe 30 aprilie 2020, județul Suceava se îndreaptă cu pași repezi spre numărul de 3000 de cazuri Covid-19. Oricât de mult am spera să nu se întâmple, numărul de cazuri va crește. Frica încă există în sufletele noastre, anxietatea persistă. Toate aceste sentimente duc la lipsa de motivație. Cum putem învăța, când trăim cu incertitudinea că e posibil să ne infectăm și să nu mai ajungem să dăm bacalaureatul sau, mai rău, să ne pierdem viețile? Da, suntem tineri, dar asta nu înseamnă că suntem toți sănătoși: am colegi ce suferă de astm, am colegi ce au boli cardio-vasculare, am colegi cu boli autoimune. Nu toți am supraviețui în cazul unei infectări.

Ce se poate face în această situație? Soluții există! Două dintre aceste soluții urmează să fie prezentate de către mine în cele ce urmează.

Ne puteți urmări și pe Google News

Soluția I: Putem urma modelul altor țări, precum Franța, care a anulat examenul de bacalaureat și a echivalat nota finală cu media din ultimii ani. Ar lua prea multă lume acest examen? Putem ridica media de promovare la 7. Nu toată lumea ar fi mulțumită cu nota finală? Avem soluția a II-a.

Soluția a II-a: Posibilitatea de a alege dintre a. Echivalarea notei cu media din ultimii 4 ani sau b. Susținerea examenelor în condiții de maximă siguranță.

Astfel, fiecare elev are posibilitatea nu doar de a alege, ci și de a se proteja pe el și întreaga sa familie.