SCRISOARE DESCHISĂ de la Asociația 21 Decembrie pentru Reprezentantele Diplomatice ale Statelor Membre UE si NATO: NU se poate face Justitie cu securitatea INFILTRATĂ în toate structurile statului

Asociația 21 Decembrie 1989 a trimis o scrisoare deschisă către reprezentantele diplomatice ale Statelor membre UE și NATO la București în care denunță faptul decizia CCR care "limitează implicarea serviciilor de securitate in faza de urmarire penala a unui dosar penal, indiferent de infractiunea care se cerceteaza".

Redîăm integral textul scrisorii: 

Asociatia 21 Decembrie 1989, a luat act de decizia Curtii Constitutionale din data de 16 februarie 2016, prin care Plenul Curtii Constitutionale a admis exceptia de neconstitutionalitate si a constatat ca sintagma “ori de alte organe specializate ale statului” din cuprinsul dispozitiilor art.142 alin.(1) din Codul de procedura penala este neconstitutionala.

Curtea a retinut ca textul criticat contravine prevederilor constitutionale cuprinse in art.1 alin.(3) conform carora Romania este stat de drept, intemeiat pe principiul garantarii drepturile si libertatile fundamentale ale cetatenilor .

De asemenea, Plenul Curtii a apreciat ca sintagma legala, supusa controlului de constitutionalitate nu respecta conditiile de calitate, inerente unei norme legale, sub aspectul claritatii, preciziei si previzibilitatii, intrucat nu permite subiectilor de drept sa determine care sunt organele specializate ale statului, abilitate sa realizeze masurile dispuse prin mandatul de supraveghere tehnica, masuri cu un grad ridicat de intruziune in viata privata a persoanelor.

Prin decizia adoptata Curtea Constitutionala limiteaza implicarea serviciilor de securitate in faza de urmarire penala a unui dosar penal, indiferent de infractiunea care se cerceteaza.

          In cauza Asociatia 21 Decembrie, Maries si Vlase c/ Romania, Curtea de la Strasbourg a cerut Romaniei abrogarea legii sigurantei nationale nr. 51/1991, si inlocuirea acesteia cu o lege noua, de esenta euroatlantica.

        Nici pana in prezent Statul Roman nu s-a conformat acestei hotarari.

In repetate randuri, Asociatia a atras atentia asupra implicarii nelegale  a institutiilor de forta in tergiversarea solutionarii Dosarelor Revolutiei si Mineriadei din 13-15 iunie 1990.

 

In anul 2007, Curtea Constitutionala (intr-o alta componenta), prin decizia nr. 610, a fragmentat dosarele Revolutiei si Mineriadei, avand drept consecinta  oprirea instructiei penale. 

Sapte ani aceste cauze au ramas  in nelucrare,  prelungind suferinta urmasilor eroilor Revolutiei, raniti si retinuti.

           In anul 2014, Noul Cod de Procedura Penala a anulat decizia Curtii Constitutionale - contestata in mod repetat de noi - dar modificarea realizata de legiuitor  trebuie pusa pe seama deciziilor CEDO, prin hotararile pronunate in cauzele Asociatia 21 Decembrie 1989, Maries, Vlase c/ Romania, Asociatia 21 Decembrie 1989, Mocanu, Maries si Stoica c/ Romania, Bosnigeanu s.a c/ Romania, Alecu s.a. c/ Romania, Alexandrescu s.a. c/ Romania, Apostol Elena s.a. c/ Romania, dosare deschise sau promovate de Asociatia 21 Decembrie.

De parca reteaua de coruptie si crima organizata care a capturat Statul dupa 22 Decembrie '89 nu s-a nascut si dezvoltat la umbra oribilelor crime savarsite atunci.

Dupa clasarea Dosarului Revolutiei, confirmata de celebrul de acum generalul Ion Vasilache, Inalta Curte de Casatie si Justitie a lasat la finalul sedintelor de judecata, aproape la fiecare termen, cu mici exceptii, in ultimele 2 luni solutionarea plangerilor urmasilor eroilor martiri/raniti/retinuti/luptatori, dand prioritate coruptilor.

Consideram ca nu se poate face Justitie si nici instructie penala cu securitatea infiltrata in toate structurile statului!

 Nu se poate face justitie din cauza securitatii si pana cand dosarele Decembrie 89 - Iunie '90 nu sunt solutionate in mod just ! 

Acestea sunt turnesolul / barometrul reformarii Romaniei si cu precadere a Justitiei.

Stagnarea Romaniei se datoreaza  actorilor perioadei infractionale decembrie 1989 - iunie 1990 si suitei lor de complici !

Exemplu: Elevi de la scolile de ofiteri si subofiteri din cordoanele de tragatori din 1989 au devenit in acesti ani oameni cu functii importante in SRI, SIE si MI. I-au adus in cordoane si i-au implicat in evenimentele de pana in 22 decembrie, dar mai ales in cele de dupa 22 decembrie pentru a-i compromite, si santaja moral, asociindu-i la guvernamantul de tip mafiotic ce a urmat.

Evaluam "strategia" si efectele la nivelul celorlalte forte militare si nemilitare  si avem raspunsul la recapturarea Statului democratic.

In Parchete, cei care stateau sau stau pe birou cu lecturi din perioada comunista, tinand sub sertare dosare ale istoriei, dar si dosare privind dizidentii din

 

 

perioada comunista stau cuminti si asteapta sa vina sovieticii visand la destramarea UE.

Cat priveste relatiile cu NATO, acesti indivizi considera ca Statele Unite ale Americii sunt prea departe.

Daca institutiile statului, dar mai ales cele din domeniul judicar vor sa devina credibile si sa dovedeasca loialitate fata de tara si parteneri externi trebuie sa finalizeze cu precadere cercetarea si judecarea Dosarelor Revolutiei si Mineriadei, respectand principiile euroatlantice si hotararile judecatorilor Curtii Europene a Drepturilor Omului.

 Astazi, la 26 de ani, de la primele plangeri depuse de Asociatia 21 Decembrie 1989, Romania pierde credibilitate prin nerespectarea de catre procurorii si judecatorii nationali a hotararilor judecatoresti ale CEDO, dar si ale Comitetului de Ministri din cadrul Consiliului Europei.

 

 

Este timpul demilitarizarii si depolitizarii spatiului public !

Este timpul demilitarizarii institutiilor democratiei, eliberarii lor din captivitatea serviciilor secrete, a camarilelor intitulate Academii ale securitatii!

Este timpul intrarii in normalitate a societatii romanesti in ansamblul sau!