Evenimentul Zilei > Social > SCANDAL în INVĂȚĂMÂNT. O profesoară cu un COMPORTAMENT BIZAR își torturează elevii.Mărturiile CUTREMURĂTOARE ale PĂRINȚILOR
SCANDAL în INVĂȚĂMÂNT. O profesoară cu un COMPORTAMENT BIZAR își torturează elevii.Mărturiile CUTREMURĂTOARE ale PĂRINȚILOR

SCANDAL în INVĂȚĂMÂNT. O profesoară cu un COMPORTAMENT BIZAR își torturează elevii.Mărturiile CUTREMURĂTOARE ale PĂRINȚILOR

Din cauza comportamentului bizar al unei învățătoare, care ar râde sau ar țipa din senin, mai mulți părinți ai unor elevi din Teleroman şi-au retras copiii de la o şcoală aflată în localitatea Troianul.

Părinţii elevilor susțin că învăţătoarea are probleme de comportament, că râde sau ţipă din senin, reuşind astfel să bulverseze copiii, care o bat, o ameninţă sau fug din clasă. Părinţii încearcă să convingă conducerea şcolii să o îndepărteze pe învăţătoare din unitatea de învăţământ, dar, deoarece a obţinut notă mare la titularizare, demersul este unul foarte dificil. Prin urmare, mai mulţi părinți au decis să-şi retragă copiii de la clasa ei sau chiar să-i mute în alte şcoli din judeţ.

 

Iulian Oprică, tatăl unui băieţel din clasa a doua la Şcoala „Ion Preotu” din Troianul, a declarat că situaţia învăţătoarei este una care-i pune copilul în pericol.

 

„Eu nu am nimic personal cu ea, e fată tânără, poate ştie carte. Dar are un comportament ciudat, râde din senin, ţipă la copii, îi sperie. Pe fiul meu l-au bătut acum un an nişte băieţi din clasă, iar ea nu a făcut nimic să-i împiedice, aşa că băiatul meu nu a mai vrut să meargă la şcoală de frică. În plus, nu le dă teme, nu poate stăpâni clasa, pune absenţe când copilul iese la toaletă, iar copiii o şi bat. Ea nu le poate face faţă în niciun fel. Am chemat şi poliţia, am anunţat autorităţile, însă până acum nimeni n-a făcut nimic. Ştiu că s-au adunat părinţii şi au făcut o plângere la directoarea şcolii. Dar dacă nu se rezolvă, eu îmi mut copilul la Roşiori şi închei asta. Şi ca mine sunt şi alţii”, a spus părintele.

 

Ionela Călin, directorul Şcolii „Ion Preotu” confirmă plângerile părinţilor, însă aşteaptă să se urmeze nişte paşi procedurali, pentru a putea să o îndepărteze pe învăţătoare.

 

„Bineînţeles că ştiu situaţia. Sunt probleme, aşa este. Domnişoara nu poate să supravegheze copiii. A mai funcţionat la noi, e titularul unităţii noastre de învăţământ din 2012 şi a fost detaşată anul trecut şi în primele săptămâni din anul acesta, la Şcoala Peretu, unde de asemenea a cauzat destule probleme. Nu pot să spun ce probleme are, dar are un comportament neobişnuit, e adevărat. Medicul de medicina muncii a zis că s-au făcut nişte paşi şi aşteptăm să vedem ce se întâmplă. Cei de la inspectorat au venit şi la noi, şi la Peretu, dar trebuie să se analizeze situaţia în cadrul Comisiei de Disciplină. Anul acesta are clasa a doua”, a spus directorul şcolii.

Reprezentul părinţilor pe clasă, Dorinela Lupu, a declarat că învăţătoarea se încuie de multe ori în clasă cu cei mici, iar aceştia sar pe geam, că îi însultă pe elevi şi că nu se ocupă de educarea lor.

 

„Inclusiv eu vreau să-mi retrag copilul, pentru că, în primul rând, nu-l învaţă nimic. În plus, copilul nu mai vrea să meargă la şcoală. Are şi un comprortament ciudat pentru că trece foarte repede de la un ton normal la înjurii şi insulte. Ţipă la ei, îi jigneşte. Eu nu ştiu cum şi-a scos ea de la medici că e aptă de învăţământ, că are ceva probleme. Acum doi ani de zile, când copilul meu a fost la grupa zero, i-a prins capul între uşă şi tocul uşii. M-au sunat de la şcoală să îmi spună. Toţi părinţii au spus că dacă până miercuri nu se ia o decizie de îndepărtare a ei, pentru că a cerut directoarea de la Medicina Muncii să dovedească că e aptă, noi am vorbit că ne luăm copiii de la şcoală. Şi n-o să mai meargă la şcoală până când s-o rezolva treaba. A fost şi bătută la grupa zero. De multe ori se încuia în clasă. Asta ca să nu meargă nimeni din şcoală să încerce să calmeze copiii, încuia uşa cu copiii acolo. Chiar au şi sărit copii pe geam atunci. De atâţia ani facem referate şi plângeri şi nimeni nu ne ajută cu nimic”, a spus femeia.

 

Pe de altă parte, șeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman, Valeria Gherghe, spune că ştie care este situaţia la şcoala din Troianul, însă nu poate face nimic, întrucât este dascăl titular şi are aviz că e sănătoasă. Singura în măsură să verifice situaţia este conducerea unităţii de învăţământ.

„Atâta timp cât are un aviz şi scrie că e aptă pentru învăţământ, este titulară, eu nu cred că pot să îmi spun alt punct de vedere, că nu am competenţa necesară. Singurul în măsură să ia decizie este directorul unităţii de învăţământ, care este angajatorul. Avem sesizări cu privire la această doamnă învăţătoare, dar noi nu putem face dezanagajarea, decât comisia din şcoală, printr-o procedură legală. Ea de anul acesta s-a dus la Troianul. Ştiu de situaţie, am discutat cu conducerea şcolii, i-am spus că în cazul în care un cadru didactic are abateri sau se constată că are abateri, se urmează procedura, Comisia de disciplină, intrat la ore, verificat şi evident ultima măsură desfacerea contractului de muncă”, a declarat Valeria Gherghe, inspector şcolar general .

Învăţătoarea a predat la Şcoala "Ion Preotu" din localitatea Troianul cu doi ani în urmă, fiind detaşată anul trecut la o unitate şcolară dintr-o altă localitate din Teleorman. Pentru că şi acolo au apărut acelaşi fel de probleme, învăţătoarea s-a întors la şcoala din care plecase.

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: