În urma descinderilor de ieri, din comuna Berevoieşti, judeţul Argeş, procurorii DIICOT au reţinut 38 de persoane, acuzate că ţineau în lanţuri şi exploatau nevoiaşi, bolnavi psihic, copii şi femei. Cei reţinuţi sunt cercetaţi într-un dosar de trafic de persoane şi trafic de minori. Astăzi, infractorii vor fi prezentaţi în faţa unui judecăîtor din Argeş cu propunerea de arestare preventivă.
La capătul mai multor ore de audieri, aseară, procurorii DIICOT – Argeş au reţinut 38 dintre cele 40 de persoane cercetate pentru trafic de persoane şi trafic de minori. Toţi sunt din comuna Berevoieşti, judeţul Argeş şi fac parte din mai multe grupări care racolau, cu forţa, copii, femei şi tineri din locuri publice sau chiar din casele lor, pe care îi exploatau obligându-i să muncească în folosul lor.
Poliţia Română a transmis că numărul celor implicaţi în exploatarea forţată a nevoiaşilor se ridică la 90 de persoane. De asemenea, primele informaţii referitoare la ororile din satul Gămăceşti, din comuna Berevoieşti, au fost transmise către ofițerii de crimă organizată de poliţiştii din cadrul Postului de Poliție Berevoiești. Ulterior, acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, precum și al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă.
Traficanţi de lemne, prorietari de "sclavi"
Zeci de femei, copii și bărbați au fost exploatați, mai bine de opt ani, în localitatea argeșeană Gămăcești. Bolnavi psihic sau cu handicap fizic, săraci sau oameni ai străzii, toți erau luați cu forța, chiar și din casele lor, și duși să muncească în gospodăriile traficanților de lemne din Berevoieşti. „Sclavii” erau legați cu lanțuri, bătuți, înfometați și puși să mănânce ca și animalele, de pe jos.Numărul victimelor este de peste 40, au declarat, pentru EVZ, oficiali DIICOT. Unele surse arată că este vorba despre 65 de persoane supuse acestui tratament barbar, fie exploataţi prin muncă, fie puşi să cerşească în folosul "stăpânilor de sclavi". Aşa cum a dezvăluit EVZ, cei acuzaţi de această barbarie sunt traficanţi de lemne care, de ani de zile, exploatează ilegal masa lemnoasă şi o transportă şi o vând în judeţele din sudul României, precum Giurgiu, Olt, Dolj sau Teleorman.