Evenimentul Zilei > Social > Schimbări majore pe Instagram. Pe cine afectează noile măsuri
Schimbări majore pe Instagram. Pe cine afectează noile măsuri

Schimbări majore pe Instagram. Pe cine afectează noile măsuri

Facebook introduce o serie de noi măsuri pentru utilizatorii Instagram. Acestea se aplică și în cazul adulților - conturile false de pe platformă vor fi suspendate, însă noile reguli îi vizează în special pe minori.

Se anunță schimbări pentru minorii care folosesc Instagram. Facebook, compania care deține aplicația menționată, a anunțat, marți, 27 iulie, că va introduce o serie de restricții automate pentru conturile persoanelor cu vârste mai mici de 16 ani inclusiv. Astfel, profilul utilizatorilor în cauză va fi automat privat, la momentul înscrierii pe platformă, scrie The New York Times.

Noile măsuri vin în contextul în care Instagram a fost criticat în repetate rânduri pentru faptul că nu a oferit suficientă protecție utilizatorilor minori, potrivit sursei citate.

Facebook limitează interacțiunea copiilor pe Instagram cu „conturi suspicioase” 

Adolescenții cu vârste sub 16 ani, care își creează cont de Instagram, vor deține, automat, un profil de utilizator privat. Minorii vor putea opta, însă, pentru contul public al aplicației. Potrivit estimărilor Facebook însă, 80% dintre minori nu-și vor schimba setările de confidențialitate.

Facebook a mai transmis că dezvoltă un nou mecanism prin intermediul căruia să protejeze minorii de interacțiunile cu „conturi suspicioase” și, de asemenea, o nouă „experienţă Instagram pentru copii”, care să le ofere părinților mai mult control asupra conturilor copiilor.

Vârsta reală a copiilor va fi verificată

În general, aplicațiile de socializare interzic copiilor cu vârste sub 13 ani înscrierea pe platforme. De cele mai multe ori însă, mulți minori introduc informații false la momentul înscrierii pe platformă și își creează astfel conturi.

Facebook a fost criticată de 44 de state și autorități juridice de la nivel internațional pentru accesul pe care minorii îl au la informațiile de pe rețelele de socializare, subliniind că aceștia sunt expuși unui foarte mare pericol. Vocile critice ale companiei au evidențiat că social media a condus la probleme mentale în rândul copiilor, depresii și chiar gânduri de suicid, ca urmare a promovării unei imagini false a utilizatorilor.

Șeful produselor pentru copii şi adolescenţi de la Facebook, Pavni Diwanji, a transmis, pe Facebook, marți, că prin intermediul inteligenţei artificiale va verifica vârsta adevărată a copiilor care se înscriu pe Instagram.

“Acest tip de tehnologie nu este perfectă și lucrăm constant pentru a o îmbunătăți. Dar este important să o folosim alături de alte instrumente pentru a verifica vârsta utilizatorilor”, a scris Diwanji.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: