Evenimentul Zilei > Actualitate > Schimbări majore la metrou. Ce-i așteaptă pe călătorii recalcitranți
Schimbări majore la metrou. Ce-i așteaptă pe călătorii recalcitranți

Schimbări majore la metrou. Ce-i așteaptă pe călătorii recalcitranți

Personalul de pază existent la metrou va fi redistribuit în perioada următoare în cele 10 staţii cu trafic intens de călători.

Dispozitivele principale pentru controlul accesului în cele 22 de staţii se vor realiza la fiecare acces la nivel vestibul în faţa porţilor de acces, iar acestea vor fi constituite de firmele de pază sprijinite de poliţie şi jandarmerie, după caz, subliniază operatorul de transport.

Nu în ultimul rând, Metrorex precizează că în această perioadă în care traficul de călători este de circa 250.000 persoane pe zi sunt în circulaţie 29 de trenuri şi 5 rezerve pe Magistralele 1 şi 3;17 şi 3 rezerve pe Magistrala 2; 4 plus o rezervă pe Magistrala 4, cu menţiunea că, începând din 15 iulie pe această magistrală numărul de trenuri se suplimentează de la 4 la 6 prin punerea în funcţiune a sistemului automat de urmărire a traficului.

Totodată, în cele 53 de staţii cu 134 guri de acces şi pe trenurile aflate în circulaţie este asigurat un efectiv de 186 de agenţi de pază/ schimb, iar Poliţia Metrou asigură patrulare cu 18 poliţişti şi 10 jandarmi în sprijin/schimb în toate staţiile de metrou, atât în zona de acces, pe peron, dar şi în interiorul garniturilor de tren.

„Toate aceste măsuri au fost stabilite şi implementate pentru asigurarea siguranţei sanitare a publicului călător care utilizează serviciile Metrorex. Din evaluările periodice, făcute până în prezent, s-a constatat că, în cele mai multe cazuri, publicul călător a înţeles că purtarea măştii şi păstrarea unei distanţe fizice sunt măsuri prin care îşi protejează propria sănătate.

În cazul persoanelor care, din diverse motive, nu respectă aceste măsuri, echipajele mixte formate din reprezentanţii firmei de pază ale Metrorex şi cei ai Jandarmeriei le aduc la cunoştinţă aceste obligaţii şi le solicită să se conformeze sau să părăsească spaţiul staţiei de metrou. La sancţiunile aplicate până în prezent au fost de fiecare dată avute în vedere ca ultimă soluţie amenzile, acţiunile derulate de către organele abilitate având caracter preventiv”, mai spun reprezentanţii Metrorex.

În ceea ce priveşte incidentul din ziua de 13 iulie 2020, din staţia Tineretului, în care un pasager nu a respectat măsurile de siguranţă sanitară (purtarea măştii), Metrorex precizează că dispozitivul de jandarmi, aflat în patrulare în acea zonă, a acţionat în consecinţă şi a aplicat măsurile prevăzute de dispoziţiile legale. Metrorex precizează că împreună cu organele abilitate vor avea toleranţa zero cu privire la încălcarea regulilor şi măsurilor impuse pentru asigurarea sănătăţii celorlalţi călători.

PAGINA ANTERIOARA