Schimbări majore în Învățământ! Cum va fi Bacalaureatul 2020

Schimbări majore în Învățământ! Cum va fi Bacalaureatul 2020

După ce Parlamentul a aprobat o lege care mișcorează numărul de ore, ministrul Educaţiei, Monica Anisie a anunţat o nouă schimbare curriculară.

„Avem nevoie de o schimbare curriculară. Primul pas este să construim aceste planuri-cadru de la clasa pregătitoare și până la finalizarea liceului, fără aceste întreruperi pe care le-am avut de-a lungul timpului, când am construit pe cicluri”, a declarat ministrul.

Anisie a anunțat încă de la preluarea mandatului că va schimba planurile-cadru de gimnaziu, unde programele școlare trec printr-un proces de înnoire care în prezent au ajuns să se aplice la clasa a VII-a.

Referitor la examenul de bacalureat, Monica Anisie a spus că nu se va schimba nimic.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Pentru anul acesta școlar, nu se poate schimba nimic. Ceea ce pot să spun este că putem să construim pentru anul viitor măcar subiecte în așa fel încât, pilotându-le, să fie mai aplicate și care să nu mai fie bazate pe memorie. Se poate construi un astfel de subiect, în așa fel încât să vină și în întâmpinarea elevilor”, a anunțat ministrul Educației, Monica Anisie, referitor la examenul de Bacalaureat.

Afirmațiile au fost făcute în cadrul unei dezbateri la care au fost prezenți liderii celor două mari sindicate din preuniversitar și reprezentantul elevilor, potrivit g4media.ro