Evenimentul Zilei > Social > Schimbări la Google. Noi funcţii de comunicare şi un nou design pentru Gmail
Schimbări la Google. Noi funcţii de comunicare şi un nou design pentru Gmail

Schimbări la Google. Noi funcţii de comunicare şi un nou design pentru Gmail

De acum, Gmail are un nou design şi noi funcţii de comunicare, transformându-se într-o adevărată suită de soluţii de birou, în stilul Outlook. Noua optimizare efectuată de cei de la Google se înscrie în trendul constant al ultimilor ani prin care s-a încercat aducerea Gmail în topul platformelor de comunicare.

Din Gmail, utilizatorii pot acum să realizeze apeluri audio directe, folosind soluţia Meet, integrată în serviciul de comunicare.

Noutăți la Gmail

Până acum, apelurile puteau fi făcute din aplicaţia Meet, nu şi din Gmail. Meet, ale cărui abilităţi se opreau la nivelul conferinţelor video, poate şi el să realizeze apeluri audio între doar doi utilizatori. Şi asta direct, fără a fi necesară generarea unui link pentru invitaţii.

Gmail are acum şi o nouă interfaţă, cu patru secţiuni principale: Mail, Chat, Spaces şi Meet. Astfel, Gmail devine o platformă de comunicare, similară Outlook, în care e-mail-ul este doar parte a soluţiei.

Secţiunile nefolosite pot fi ascunse, astfel că cei care doresc, pot continua să folosească Gmail strict ca un client de e-mail.

Noul design va fi implementat utilizatorilor enterprise pe parcursul săptămânilor viitoare, urmând ca utilizatorii obişnuiţi să mai aibă de aşteptat.

A fost lansată și în România aplicația Google Pay

Începând din 8 septembrie, aplicaţia Google Pay a devenit disponibilă oficial în România. Până în prezent, soluţia Google Pay era disponibilă în ţara noastră prin intermediul aplicaţiilor de plată ale partenerilor, bănci sau operatori de plăţi electronice.

Aplicaţia Google Pay va putea fi folosită de toţi utilizatorii de telefoane Android din România pentru a realiza plăţi contactless sau online, într-un mod simplu şi sigur. Aplicaţia Google Pay oferă un mod rapid de a plăti în magazine şi protejează datele de plată prin multiple niveluri de securitate. Mai mult, Google Pay simplifică păstrarea biletelor de îmbarcare şi a cardurilor de loialitate. Odată cu disponibilitatea aplicaţiei devine disponibil şi suportul pentru Google Pay pentru dispozitivele cu sistemul de operare Wear OS.

Astfel, plata cu smartwatch-ul va fi mult mai simplă. Disponibilă în prezent în peste 30 de ţări în toată lumea, aplicaţia Google Pay oferă plăţi sigure, beneficiind de o securitate construită pe mai multe niveluri. De exemplu, când este utilizată pentru plata în magazin, către comerciant este trimis numărul de card virtual, nu cel real. Dacă telefonul este pierdut sau furat, deţinătorul poate să-l blocheze sau să-l şteargă folosind funcţia „Găseşte-mi dispozitivul”. Astfel de funcţionalităţi ajută la păstrarea în siguranţă a informaţiilor sensibile.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: